čas přípravy: 45 min.

Neodolatelné, lahodné, křehké a křupavé american cookies jsou bohužel často plné nezdravých a zbytečných ingrediencích. Připravte si je doma a mějte všechny suroviny pod kontrolou. V uzavíratelné nádobě vydrží třeba i týden.

Ingredience

  • 50 g mandlové mouky
  • 130 g špaldové mouky
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • 90 g kvalitního másla
  • 90 g kokosového cukru
  • 1 vejce od slepic z volného výběhu
  • 100 g kvalitních čokoládových peciček nebo nasekané čokolády 

Postup

  1. Smíchejte všechny sypké ingredience a prosejte přes síto.

  2. Smíchejte rozpuštěné máslo ve vodní lázni s palmovým cukrem.

  3. Po smíchání přidejte vejce a vytvořte hmotu.

  4. K hmotě přidejte sypkou směs, smíchejte a následně přidejte pecičky.

  5. Nechte v lednici aspoň půl hodiny odpočinout.

  6. Troubu předehřejte na 180 °C.

  7. Na plech vyložený pečícím papírem tvarujte z malých kuliček sušenky.

  8. Sušenky pečte cca 15 minut.

Těsto vystačí cca na 20 sušenek (dle požadované velikosti).

TIP: Můžete skladovat v lednici několik dní.