čas přípravy: 75 min.

Bábovka patří ke klasickým receptům snad v každé domácnosti. Vyzkoušejte tuhle zdravější verzi lehce doslazenou banánem a kokosovým cukrem, která je díky zakysané smetaně nadýchaná jako obláček.

Ingredience

  • 200 g polohrubé mouky špaldové
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • 50 g kokosového cukru
  • 200 g zakysané smetany
  • 100 ml mléka
  • 2 vejce od šťastných slepiček
  • 1 velký banán (tečkovaný)
  • 100 g nasekané čokolády (nemusí být)

Postup

1) Smíchejte nejprve vidličkou rozmačkaný banán a ostatní mokré ingredience.

2) Přidejte ke vzniklé směsi mouku, kokosový cukr a prášek do pečiva bez fosfátů.

3) Kuchyňským robotem smíchejte ingredience dohromady než vznikne tekuté těsto.

4) Do těsta vmíchejte nasekanou kvalitní čokoládu.

5) Těsto vlijte do předem máslem nebo kokosovým olejem vymazané bábovkové formy a následně vysypané moukou.

6) Bábovku pečte 40 min v troubě na 170 stupňů.