čas přípravy: 120 min.

Blíží se léto a tak se vám tento recept na výborné paleo veganské nanuky určitě bude hodit. Jsou pouze z 5 ingrediencí a protože neobsahují žádný přidaný cukr, můžete je nabídnout i dětem. Příprava je rychlá, ale nejtěžší bude počkat, až v mrazáku pořádně ztuhnou. 

Tyhle zdravější domácí nanuky představují skvělý tip na letní pohoštění i pohotovostní dobrotu do mrazáku na zahnání chuti na sladké bez výčitek. U dětí jen opatrněji s většími kusy arašídů, které buď můžete během přípravy nadrtit, nebo pro menší děti připravit variantu zcela bez nich. 

Z uvedených ingrediencí připravíte 4 kusy nanuků, takže jestli si chcete udělat větší zásobu tohohle osvěžujícího potěšení, rovnou potřebné množství surovin vynásobte. 

Autor: Lenka Nývltová
Tisk

Ingredience

 

Postup

  1. Banány oloupejte a přepulte. Odřízněte konce a poté banány napíchněte na dřívko. Dejte do mrazáku na 60 minut.
  2. Rozpusťte si čokoládu s kokosovým olejem ve vodní lázni.
  3. Po hodině banány vyndejte z mrazáku a celé důkladně potřete arašídovým máslem.
  4. Do arašídového másla zatlačte půlky arašídů.
  5. Celý nanuk polijte rozpuštěnou čokoládou a odkládejte na pečicí papír.
  6. Nechte nanuky alepoň 2 hodiny v mrazáku důkladně zatuhnout.


Dobrou chuť a dejte vědět, jak vám banánové snickers nanuky chutnaly! Nezapomeňte se svými výtvory pochlubit i na sociálních sítích a označujte @Goodierecepty.