čas přípravy: 90 min.

Recept na křehký rebarborový koláč s drobenkou je přesně to, co si rebarborová sezona žádá. Tenhle je navíc přirozeně bez lepku. Je na větší plech 35 x 45 cm, takže si pochutná celá rodina i návštěva.

Nutriční informace na 1 porci / 328 kcal / 3,8 g bílkoviny / 41,7 g sacharidy / 16,4 g tuky*
*vypočteno přes dietsystem.cz

Ingredience

 Těsto (20 porcí)

  • 3 vejce od slepic z volného výběhu
  • 160 g bílého farmářského jogurtu
  • 3 g bourbonské vanilky
  • 180 g másla (rozteklého ve vodní lázni)
  • 260 g pohankové mouky
  • 200 g kokosového cukru
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 1 čl jedlé sody
  • 1/2 čl himalájské soli

 Rebarborová náplň

Drobenka

Postup

  1. Nejprve opláchněte rebarboru a nakrájejte ji na 1 cm kousky.

  2. Smíchejte rebarboru se zázvorem a s kokosovým cukrem.

  3. Připravte si drobenku spojením všech ingrediencí na drobenku.

  4. Připravte těsto. Nejprve smíchejte vejce, jogurt, vanilku a máslo. V druhé míse připravte sypké ingredience. Spojte obě směsi dohromady.

  5. Plech vymažte máslem a vysypte moukou.

  6. Rozetřete na plech nejprve těsto, následně rebarborovou náplň. Poté posypte bohatě drobenkou.

  7. Pečte cca 40 minut na 160 stupňů C.