Bezlepkový rebarborový koláč
Recept na křehký rebarborový koláč s drobenkou je přesně to, co si rebarborová sezona žádá. Tenhle je navíc přirozeně bez lepku. Je na větší plech 35 x 45 cm, takže si pochutná celá rodina i návštěva.
Nutriční informace na 1 porci / 328 kcal / 3,8 g bílkoviny / 41,7 g sacharidy / 16,4 g tuky*
*vypočteno přes dietsystem.cz
Ingredience
Těsto (20 porcí)
- 3 vejce od slepic z volného výběhu
- 160 g bílého farmářského jogurtu
- 3 g bourbonské vanilky
- 180 g másla (rozteklého ve vodní lázni)
- 260 g pohankové mouky
- 200 g kokosového cukru
- 1 čl prášku do pečiva
- 1 čl jedlé sody
- 1/2 čl himalájské soli
Rebarborová náplň
- 1 kg rebarbory
- 100 g kokosového cukru
- 1 čl jemně strouhaného zázvoru
Drobenka
- 200 g kokosového cukru
- 1 pl mleté skořice
- 1 čl himalájské soli
- 350 g pohankové mouky
- 180 g másla (rozteklého ve vodní lázni)
Postup
-
Nejprve opláchněte rebarboru a nakrájejte ji na 1 cm kousky.
-
Smíchejte rebarboru se zázvorem a s kokosovým cukrem.
-
Připravte si drobenku spojením všech ingrediencí na drobenku.
-
Připravte těsto. Nejprve smíchejte vejce, jogurt, vanilku a máslo. V druhé míse připravte sypké ingredience. Spojte obě směsi dohromady.
-
Plech vymažte máslem a vysypte moukou.
-
Rozetřete na plech nejprve těsto, následně rebarborovou náplň. Poté posypte bohatě drobenkou.
-
Pečte cca 40 minut na 160 stupňů C.