čas přípravy: 20 min.

Chuť na sladký oběd či večeři? Občas to přijde na každého z nás. Vyzkoušejte veganský recept na bramborové šišky s mákem, které nasytí tělo i duši. Klasický bílý cukr nahraďte erythritolem a získáte odlehčenou verzi!

Autor: Iva Kocová
Tisk

Ingredience

Postup

  1. Nejprve si uvaříme brambory. Oloupané uvařené brambory najemno nastrouháme, přidáme sůl a mouku.

  2. Vyhněteme směs na hladké těsto do tvaru válce a postupně ho nakrájíme na menší kousky, ze kterých tvarujeme šišky.

  3. Šišky pak vaříme ve vroucí vodě cca 4-6 minut, dokud nevyplavou na povrch.

  4. Nakonec v misce smícháme mák s erythritolem, posypeme šišky, polijeme máslem nebo kokosovým olejem a na závěr posypeme šišky ořechy a lyo brusinkami.

 

TIP: Pro verzi bez lepku můžete použít rýžovou mouku nebo mouku z bezlepkových ovesných vloček.

 

Chutnalo vám? Dejte nám vědět do zpráv, do komentáře, na sociálních sítích, kdekoliv. Těší nás to!