Bramborové šišky s mákem a ořechy
Chuť na sladký oběd či večeři? Občas to přijde na každého z nás. Vyzkoušejte veganský recept na bramborové šišky s mákem, které nasytí tělo i duši. Klasický bílý cukr nahraďte erythritolem a získáte odlehčenou verzi!
Ingredience
- 500 g uvařených brambor
- 200 g špaldové mouky
- špetka soli
- veganské máslo nebo kokosový olej (podle potřeby)
- mletý mák
- erythritol bio (do makové směsi, dle potřeby)
- lyo brusinky (na drobenku)
- tygří ořechy (na drobenku)
Postup
-
Nejprve si uvaříme brambory. Oloupané uvařené brambory najemno nastrouháme, přidáme sůl a mouku.
-
Vyhněteme směs na hladké těsto do tvaru válce a postupně ho nakrájíme na menší kousky, ze kterých tvarujeme šišky.
-
Šišky pak vaříme ve vroucí vodě cca 4-6 minut, dokud nevyplavou na povrch.
-
Nakonec v misce smícháme mák s erythritolem, posypeme šišky, polijeme máslem nebo kokosovým olejem a na závěr posypeme šišky ořechy a lyo brusinkami.
TIP: Pro verzi bez lepku můžete použít rýžovou mouku nebo mouku z bezlepkových ovesných vloček.
Chutnalo vám? Dejte nám vědět do zpráv, do komentáře, na sociálních sítích, kdekoliv. Těší nás to!