Celerové hranolky
čas přípravy: 50 min.
Vánoce jsou za námi a možná i vaše tělo, před oslavami nového roku, volá po odlehčeném talíři. Připravili jsme pro vás delikátní recept na celerové hranolky! Chutnají báječně jako snack při večerním lenošení u televize, ale poslouží i jako lehký oběd.
Ingredience
- 1 menší celer
- 2 PL lahůdkového droždí
- olivový olej
- sůl, pepř
Dip
- zakysaná smetana
- bílý jogurt
- 1-2 lžičky medu
- máta, petržel
- citron
Postup
1. Celer nakrájíme na 1-2 cm široké hranolky.
2. V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu a vaříme v ní hranolky 2 minuty.
3. Hranolky osušíme kuchyňským papírem a přesuneme na plech.
4. Smícháme olej, droždí, sůl a pepř a promícháme s hranolky.
5. Pečeme 35 minut v troubě rozehřáté na 200°C.
6. Mezitím si přípravíme dip. V poměru 50:50 smícháme zakysanou smetanu a bílý jogurt, ochutíme medem, citrónem a přidame na jemno nasekané bylinky.