čas přípravy: 50 min.

Vánoce jsou za námi a možná i vaše tělo, před oslavami nového roku, volá po odlehčeném talíři. Připravili jsme pro vás delikátní recept na celerové hranolky! Chutnají báječně jako snack při večerním lenošení u televize, ale poslouží i jako lehký oběd. 


Ingredience

Dip

  • zakysaná smetana
  • bílý jogurt
  • 1-2 lžičky medu 
  • máta, petržel 
  • citron

Postup

1. Celer nakrájíme na 1-2 cm široké hranolky. 

2. V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu a vaříme v ní hranolky 2 minuty. 

3. Hranolky osušíme kuchyňským papírem a přesuneme na plech. 

4. Smícháme olej, droždí, sůl a pepř a promícháme s hranolky. 

5. Pečeme 35 minut v troubě rozehřáté na 200°C. 

6. Mezitím si přípravíme dip. V poměru 50:50 smícháme zakysanou smetanu a bílý jogurt, ochutíme medem, citrónem a přidame na jemno nasekané bylinky.