Černé bezlepkové waffle
čas přípravy: 15 min.
Aktivní uhlí bez pochyby patří k nejlepším přírodním doplňkům stravy a má své nezastupitelné místo i při akutních obtížích, nejčastěji se zažíváním. Mimo jiné se také používá jako přírodní barvivo do zmrzlin, krémů a dokonce i do těsta při pečení lívanců, palačinek, ale třeba i wafflí. Vyzkoušejte přirozeně bezlepkový recept na černé waffle a oživte svou snídaňovou rutinu!
1 porce obsahuje 174 kcal, 30 g sacharidů, 5,8 g bílkovin, 5 g tuků, 16 g vlákniny
Ingredience
- 40 g ovesných vloček (bezlepkové)
- 1 banán (lze nahradit 1 vejcem)
- 1 vejce
- 75 ml neslazeného rýžového mléka (nebo jiného rostlinného)
- 1/2 ČL jablečného octa (lze vynechat, ale je to skvělé kypřidlo)
- špetka soli
- 1/2 ČL aktivního uhlí
- kokosový olej na vymazání
Postup
- Vše dáme do blenderu, rozmixujeme a nalijeme na rozehřátý a kokosovým olejem vymazaný waflovač, dokud se nerozsvítí kontrolka.
- Hotové wafle prokládáme osmahnutou slaninou, vejcem, jarní cibulkou a třeba i domácí majonézou!
Recept je dělaný na 2 porce, ingredience můžete dle libosti obměňovat.