Česnekoví šneci z listového těsta s pestem z medvědího česneku
čas přípravy: 50 min.
Sháníte rychlý jednoduchý recept pro návštěvu nebo pro přípravu večeře či svačiny? Vyzkoušejte a dejte nám vědět, jak vám chutná!
Autor: Iva Kocová
Tisk
Ingredience
- 1 ks listového těsta
- 50 - 70 g pesta z medvědího česneku Goodie
- olivový olej Goodie
- 2 - 3 stroužky česneku
- čerstvý medvědí česnek (pár lístků)
- himálajská sůl, růžová jemná Goodie
- černý mletý pepř
- 50 g strouhaný rostlinný sýr
Postup
- Připravíme si plech a vyložíme pečícím papírem.
- Listové těsto rozválíme na větší tenčí plát.
- Prolisujeme si stroužky česneku a smícháme s olivovým olejem.
- Listové těsto potřeme potřeme směsí olivového oleje.
- Potom rovnoměrně rozetřeme pesto po celém povrchu.
- Nakrájíme čerstvý medvědí česnek a těsto jím posypeme podle chuti.
- Osolíme, opepříme a nakonec posypeme rostlinným sýrem.
- Pomalu srolujeme a poté nakrájíme na cca 5 cm veliké role.
- Role poklademe na plech, pokapeme olivovým olejem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů, cca 30 minut.