Chia puding s datlovým karamelem
čas přípravy: 15 min.
Co takhe ozvláštnit chia puding vločkami a datlovým karamelem? Vznikne výborná snídaně nebo svačinka nabitá vlákninou a dalšími živinami. Puding je bez lepku, bez přidaného cukru a vhodný i pro vegany.
Vločky s chia si připravte večer a ráno už jen ozdobte karamelem a servírujte!
Takto připravenou dobrotu můžete v lednici skladovat až 3 dny, takže si pak nemusíte ráno dělat starosti, co připravit ke snídani. Když si ho připravíte do uzavíratelné skleničky, můžete si ho vzít s sebou - třeba na svačinu do práce nebo na výlet.
Autor: Lenka Nývltová
Tisk
Ingredience
na 2 porce budeme potřebovat
Na puding
- 1 lžíce chia
- 1/3 hrnku ovesných vloček
- 3/4 hrnku kokosového mléka
- 2 lžíce tučného řeckého jogurtu (pro vegan verzi zvolte např. sojový či ovesný)
- půl banánu (zbytek si nechte na dozdobení)
Na karamel
- 3 ks medjool datlí
- 1 velká lžíce mandlového másla
- 3-4 lžíce kokosového mléka
Postup
1. Do uzavíratelné nádoby dejte banán a rozmačkejte ho vidličkou.
2. Přidejte chia, vločky, kokosového mléko a jogurt.
3. Pořádně promíchejte, uzavřete a uložte na noc do lednice.
4. Z datlí vyndejte pecku a spařte je horkou vodou.
5. Datle dejte do mixéru spolu s mandlovým máslem a kokosovým mlékem.
6. Rozmixujte do hladka na karamel.
7. Servírujte do skleniček - na dno karamel, potom nakrájený banán na kolečka a nakonec puding. Ozdobte kakaem a pekanovými ořechy.
Chia puding si zamilujete nejen díky jeho snadné přípravě, ale díky lahodné chuti! Své výtvory podle Goodie receptů nezapomeňte označovat na sociálních sítích @Goodierecepty.