Cizrna na paprice vegan
Veganských receptů není nikdy dost. A těch chutných nebo dokonce neodolatelně dobrých je opravdu málo. Jeden pro Vás máme! Jeho příprava je opravdu jednoduchá, stačí si vzpomenout den předem a namočit cizrnu do vody (doporučujeme), nebo jednoduše použít tu z plechovky. Jedná se o výživné jídlo plné bílkovin, na kterém si pochutnají i děti.
Ingredience
- těstoviny čirokové s řepou
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 400 g předem uvařené cizrny
- 300 ml zeleninového vývaru
- 100 ml mandlové / kokosové smetany
- 2 pl Ghí
- 1 pl sladké papriky
- pórek a petržel na ozdobu
Postup
1. Těstoviny uvaříme dle návodu.
2. V rozpáleném hrnci necháme rozpustit ghí a smažíme na něm cibuli přibližně 5 minut.
3. Přidáme papriku a zamícháme. Papriku necháme jen krátce prohřát, aby nezhořkla.
4. Přilijeme vývar a přidáme polovinu cizrny. Směs přivedeme k varu a necháme probublávat 10 minut.
5. Přilijeme kokosovou smetanu a opět necháme krátce provařit.
6. Stáhneme z ohně a směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Podle potřeby omáčku zjemníme smetanou anebo doředíme vývarem.
7. Přidáme zbytek cizrny a opět necháme krátce prohřát. Dochutíme solí a pepřem.
8. Podáváme s uvařenými těstoviny, ozdobené pórkem a petrželí.
Dobrou chuť a nezapomeňte se pochlubit svými výtvory na sociálních sítích @goodierecepty.