čas přípravy: 60 min.

Lehký oběd plný zeleniny s exotickou chutí je tohle cizrnové karí. Díky cizrně, která má vysoký obsah bílkovin vás zasytí a dodá potřebné živiny. Zdravé tuky obsažené v kokosovém mléce a arašídovém másle tvoří v jídle nezapomenutelnou chuť Asie. Karí můžete podávat s rýží, ale i bez přílohy.

Autor: Lenka Nývltová
Tisk

Ingredience

Postup

  1. Na lžíci kokosového oleje nechte rozvonět kari koření.
  2. Poté přidejte řapíkatý celer, mrkev, žampiony, cuketu a orestujte.
  3. Přidejte cibuli a brokolici rozdělenou na menší růžičky.
  4. Promíchejte a zalijte kokosovým mlékem a rajčatovým pyré.
  5. Povařte cca 10 minut a přidejte arašídové máslo a cizrnu.
  6. Nechte jemně probublávat cca 60 minut, dokud omáčka krásně nezhoustne.
  7. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte třeba s rýží.

Připravte si vynikající, chuťově vyvážený a lehký oběd. Své výtvory podle Goodie receptů nezapomeňte označovat na sociálních sítích @Goodierecepty