Cizrnové karí
čas přípravy: 60 min.
Lehký oběd plný zeleniny s exotickou chutí je tohle cizrnové karí. Díky cizrně, která má vysoký obsah bílkovin vás zasytí a dodá potřebné živiny. Zdravé tuky obsažené v kokosovém mléce a arašídovém másle tvoří v jídle nezapomenutelnou chuť Asie. Karí můžete podávat s rýží, ale i bez přílohy.
Autor: Lenka Nývltová
Tisk
Ingredience
- lžíce kokosového oleje
- lžička kari koření
- 3 šlahouny řapíkatého celeru
- 100 gramů žampionů
- půl větší cukety
- 2 mrkve
- půl červené cibule
- 1 brokolice
- 750 ml kokosového mléka
- 500 ml rajčatového pyré
- 250 gramů vařené cizrny
- 2 lžíce arašídového másla
- sůl
- pepř
Postup
- Na lžíci kokosového oleje nechte rozvonět kari koření.
- Poté přidejte řapíkatý celer, mrkev, žampiony, cuketu a orestujte.
- Přidejte cibuli a brokolici rozdělenou na menší růžičky.
- Promíchejte a zalijte kokosovým mlékem a rajčatovým pyré.
- Povařte cca 10 minut a přidejte arašídové máslo a cizrnu.
- Nechte jemně probublávat cca 60 minut, dokud omáčka krásně nezhoustne.
- Dochuťte solí a pepřem. Podávejte třeba s rýží.
Připravte si vynikající, chuťově vyvážený a lehký oběd. Své výtvory podle Goodie receptů nezapomeňte označovat na sociálních sítích @Goodierecepty.