čas přípravy: 35 min.

Do letních horkých dní se skvěle hodí studený pokrm původem z Libanonu a okolních států - hummus! Název může být zavádějící, ale věřte tomu, že je to opravdu mňamka. Skvělé je také to, že si jej můžete dochutit podle sebe a podávat na mnoho způsobů například se zeleninou, pečivem, krekry, ale i s masem.

opt_DSC_6336

Autor: Iva Kocová
Tisk

Ingredience

Postup

  1. Pokud máme neuvařenou cizrnu, nejprve ji namočíme nejlépe přes noc, minimálně však na cca 2 - 4 hodiny.
  2. Potom cizrnu scedíme a dáme vařit do měkka.
  3. Když máme cizrnu připravenou a uvařenou, vložíme ji do mixéru.
  4. Přidáme cibuli, česnek, citrónovou šťávu, pepř, sůl, papriku, tahini a olivový olej a vymixujeme na hladkou směs.
  5. Hotový hummus podáváme s čerstvou zeleninou, bylinkami, případně pečivem.