Cizrnový hummus
čas přípravy: 35 min.
Do letních horkých dní se skvěle hodí studený pokrm původem z Libanonu a okolních států - hummus! Název může být zavádějící, ale věřte tomu, že je to opravdu mňamka. Skvělé je také to, že si jej můžete dochutit podle sebe a podávat na mnoho způsobů například se zeleninou, pečivem, krekry, ale i s masem.
Autor: Iva Kocová
Tisk
Ingredience
- 300 - 400 g uvařená cizrna
- 1 menší cibulka
- 2 stroužky česneku
- šťáva z 1 citronu
- mletý pepř
- himálajská sůl Goodie
- olivový olej (podle potřeby)
- 1 čl. červená mletá paprika
- 2 PL tahini
Postup
- Pokud máme neuvařenou cizrnu, nejprve ji namočíme nejlépe přes noc, minimálně však na cca 2 - 4 hodiny.
- Potom cizrnu scedíme a dáme vařit do měkka.
- Když máme cizrnu připravenou a uvařenou, vložíme ji do mixéru.
- Přidáme cibuli, česnek, citrónovou šťávu, pepř, sůl, papriku, tahini a olivový olej a vymixujeme na hladkou směs.
- Hotový hummus podáváme s čerstvou zeleninou, bylinkami, případně pečivem.