čas přípravy: 65 min.

Kombinace chutí kvalitní hořké čokolády a sladké moruše je neodolatelná. Navíc je tento recept zdravý a jednoduchý na přípravu. Neváhejte a připravte si čokochlebík k odpolední kávě či jako zdravou svačinku!

Ingredience

Těsto

Poleva

Postup

1. Nejprve si ve vodní lázni rozpustíte Ghí spolu s čokoládou a mandlovým máslem, za stálého míchání spojíte všechny ingredience a vytvoříte jednolitou hmotu.

2. Následně odstavíte z plamene a přidáváte všechny ostatní ingredience kromě moruší–kakao, kefír, kokos, vejce, vanilkový extrakt a jedlou sodu a ručním mixérem vše důkladně spojte dohromady, nakonec do těsta přisypte moruše a ručně promíchejte.

3. Těsto nalijte do chlebové formy a pečte na 180°C po dobu 45 minut.

4. Chlebíček po vyndání polijte polevou, kterou si připravíte roztopením čokolády spolu s mandlovým máslem ve vodní lázni, nakonec posypte morušemi.