Čokochlebík s moruší
Kombinace chutí kvalitní hořké čokolády a sladké moruše je neodolatelná. Navíc je tento recept zdravý a jednoduchý na přípravu. Neváhejte a připravte si čokochlebík k odpolední kávě či jako zdravou svačinku!
Ingredience
Těsto
- 40 g ghí
- 40 g vysokoprocentní čokolády
- 150 g mandlového másla
- 2 pl kakaa
- 200 ml bio kefíru
- 50 g strouhaného kokosu
- 3 vejce
- 20 kapek vanilkového extraktu
- 50 g moruší
- 1 čl jedlé sody
Poleva
- 50 g mandlového másla
- 50 g vysokoprocentní čokolády
- 50 g moruší
Postup
1. Nejprve si ve vodní lázni rozpustíte Ghí spolu s čokoládou a mandlovým máslem, za stálého míchání spojíte všechny ingredience a vytvoříte jednolitou hmotu.
2. Následně odstavíte z plamene a přidáváte všechny ostatní ingredience kromě moruší–kakao, kefír, kokos, vejce, vanilkový extrakt a jedlou sodu a ručním mixérem vše důkladně spojte dohromady, nakonec do těsta přisypte moruše a ručně promíchejte.
3. Těsto nalijte do chlebové formy a pečte na 180°C po dobu 45 minut.
4. Chlebíček po vyndání polijte polevou, kterou si připravíte roztopením čokolády spolu s mandlovým máslem ve vodní lázni, nakonec posypte morušemi.