Ingredience
Množství jednotlivých ingrediencí zvolte dle vlastních preferencí.
Postup přípravy
- Datle vypeckujte, dejte si je na pekáč vyložený pečicím papírem a skleničkou je rozplácněte na placičku.
- Na datle naneste pistáciové máslo.
- Posypte sezamovým semínkem.
- Ve vodní lázni si rozehřejte hořkou čokoládu/čokopecičky a polijte jimi datle, abyste zakryli všechno pistáciové máslo.
- Posypte nasekanými pistáciemi a dejte do lednice zachladit.
- A pokud je hned nesníte, skladujte v uzavřené krabičce v lednici.
O požitku ze spojení čokolády a pistácie se přesvědčila už asi řada z nás. A co teprve když se k této kombinaci přidají datle. Tento luxusní, přitom jednoduchý dezert plný exotických chutí si rozhodně zaslouží vaši pozornost. Sladké medjool datle v kombinaci s krémovým pistáciovým máslem, hořkou čokoládou a pistácii se sezamovým semínkem vytvářejí dokonalou pochoutku, která potěší vaše chuťové pohárky. Ideální jako zdravější alternativa sladkosti nebo originální pohoštění pro návštěvu.