čas přípravy: 45 min.

Dýňové lívance s lyofilizovanými játry představují zajímavou a zdravou variaci na klasické lívance, která kombinuje podzimní chutě s neobvyklými přísadami. Dýně, známá pro své vysoké množství vitamínů A a C, dodává lívancům jemně nasládlou chuť a krásnou oranžovou barvu. Lyofilizovaná játra, i když netradiční ingredience, jsou skvělým zdrojem železa a vitamínu B12, které přispívají k normální tvorbě červených krvinek, což může pomáhat proti únavě. Kefír pak přidává do těsta lehkost a probiotika, podporující zdraví střev.

Chutné dýňové lívance jsou ideální nejen pro milovníky experimentů v kuchyni, ale také pro ty, kteří chtějí do svého jídelníčku zařadit více živin. Dýňové lívance můžete podávat s různými přílohami, jako jsou marmeláda, ořechové máslo nebo jogurt, díky čemuž si je zamiluje celá rodina. Navíc jsou skvělé i studené, takže se hodí i jako svačina na výlety, do školy či do práce.

Autor: Lenka Nývltová
Tisk

Ingredience

Postup

1. Dýni nakrájejte, upečte na 200 stupňů cca 30 minut a poté rozmixujte na pyré.
2. Pyré nechte vychladnout a poté přidejte další suroviny.
3. Pořádně promíchejte metličkou, dokud se suroviny nespojí v hladké těsto. Pokud je těsto příliš husté, přidejte kefír.
4. Na kokosovém oleji pečte lívance z obou stran, dokud nejsou hotové.
5. Podávejte s oblíbenou marmeládou, ořechovým máslem nebo jogurtem.
6. Lívance lze také skladovat v lednici a vzít třeba s sebou na výlet, studené jsou taky výborné.
 

Své výtvory podle Goodie receptů nezapomeňte označovat na sociálních sítích @Goodierecepty. Přejeme vám dobrou chuť!