Dýňové lívance s lyofilizovanými játry
Dýňové lívance s lyofilizovanými játry představují zajímavou a zdravou variaci na klasické lívance, která kombinuje podzimní chutě s neobvyklými přísadami. Dýně, známá pro své vysoké množství vitamínů A a C, dodává lívancům jemně nasládlou chuť a krásnou oranžovou barvu. Lyofilizovaná játra, i když netradiční ingredience, jsou skvělým zdrojem železa a vitamínu B12, které přispívají k normální tvorbě červených krvinek, což může pomáhat proti únavě. Kefír pak přidává do těsta lehkost a probiotika, podporující zdraví střev.
Chutné dýňové lívance jsou ideální nejen pro milovníky experimentů v kuchyni, ale také pro ty, kteří chtějí do svého jídelníčku zařadit více živin. Dýňové lívance můžete podávat s různými přílohami, jako jsou marmeláda, ořechové máslo nebo jogurt, díky čemuž si je zamiluje celá rodina. Navíc jsou skvělé i studené, takže se hodí i jako svačina na výlety, do školy či do práce.
Ingredience
- 100 g dýňového pyré
- cca 50 g kefíru (záleží na hustotě pyré)
- 1 vejce
- 80 gramů hladké špaldové mouky
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžička lyofilizovaných hovězích jater
- půl lžičky skořice
Postup
Své výtvory podle Goodie receptů nezapomeňte označovat na sociálních sítích @Goodierecepty. Přejeme vám dobrou chuť!