Dýňové noky jsou skvělou přílohou do každého zdravého jídelníčku, včetně low carb. Udělejte si k nim výbornou omáčku z gorgonzoly a uzeného lososa, nebudete litovat! 

Ingredience

Noky

  • 125 g dýňové mouky
  • 75 g vlašskoořechové mouky
  • 1 vejce
  • 150 ml vody
  • 1/2 čl soli
  • olivový olej do vody na vaření noků

Omáčka

  • 150 g smetany
  • 150 g gorgonzoly
  • 80 g uzeného lososa

Postup

1. Smíchejte ingredience na noky.

2. Z těsta vytvarujte kuličky a zmáčkněte je vidličkou.

3. V osolené vroucí vodě vařte noky 6 minut.

4. Ingredience na omáčku smíchejte na rozehřáté pánvi.

5. Servírujte s uzeným lososem.