Extra čokoládové brownies na vánoční stůl
čas přípravy: 60 min.
Lahodný moučník, který si zamilujete už při prvním kousnutí? Brownies s extra porcí čokolády! A protože čokoláda uvolňuje hned několik hormonů štěstí a dobré nálady, skvěle se hodí na vánoční stůl, kde pomůže navodit skutečně tu správnou sváteční atmosféru - plnou harmonie a klidu.
Autor: Iva Kocová
Tisk
Ingredience
- 240 g hořké čokolády
- 90 ml slunečnicového oleje (případně kokosový)
- 250 g cukru krystal (můžete použít i jiné sladidlo, třtinový nebo kokosový cukr)
- 160 ml vody
- 180 g bio špaldové hladké mouky
- 60 g raw kakaového prášku
- štipka soli
Postup
- Připravíme si 2 hrnce.
- V menším hrnci na mírném ohni ve vodní lázni rozpustíme horkou čokoládu, přidáme do ní olej a důkladně promícháme. Následně odložíme stranou, aby mírně vychladla.
- V dalším hrnci smícháme cukr a vodu. Společně vaříme na mírném ohni, dokud se cukr úplně nerozpustí.
- Rozpuštěný cukr nalejeme do rozpuštěné čokolády a mícháme do úplného spojení směsí.
- Následně přisypeme mouku, kakaový prášek, sůl a vymícháme v hladké těsto.
- Těsto nalijeme do formy vystlané pečicím papírem.
- Pečeme v troubě cca 30 minut na 160 ºC (propečenost kontrolujeme špejlí).
- Po upečení necháme vychladnout, poté nakrájíme na kousky a můžeme podávat.
Dobrou chuť a dejte nám vědět, jak vám tento čokoládově čokoládový recept chutnal! :)