Francouzské toasty
čas přípravy: 25 min.
Původně šlo pouze o způsob využití starého pečiva, ale díky lahodné chuti se dnes francouzské toasty podávají v kavárnách po celém světě!
Vyzkoušejte tento skvělý recept a připravte si je i u vás doma.
Autor: Iva Kocová
Tisk
Ingredience
- 1 šálek rostlinného mléka
- 2 PL škrobu nebo mouky
- 1 čl. mleté vanilky
- 1 čl. skořice
- špetka soli
- toastový chléb, případně jiné pečivo
- olej (na pečení)
- agave sirup Goodie (na polití)
- jahodový kešu krém Goodie (k podávání) rostlinné máslo (k podávání)
Postup
- Ve větší misce důkladně utřeme mléko, škrob, vanilku, skořici a sůl.
- Připravíme si pánev, přidáme olej a také trochu rostlinného másla.
- Každý plátek chleba namočíme z obou stran, dokud není nasáklý.
- Když je olej zahřátý, opečeme toasty z obou stran dozlatova.
- Podáváme polité s agave sirupem, čerstvým ovocem a vaším oblíbeným krémem.