čas přípravy: 90 min.

Dvoubarevná bábovka v černobílém je klasika, ale co takhle jí dát zelenou? S naším green mixem to je velmi snadné. Krásně bábovku obarví a navíc skvěle chutná dokonce i dětem. Díky hrníčkovému způsobu je příprava velmi jednoduchá.

Nutriční informace na 1 porci: 246 kcal | 5 g bílkovin | 33 g sacharidů | 10 g tuku*
*vypočteno přes dietsystem

Ingredience

13 porcí

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 2 vejce od slepic z volného výběhu
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek kokosového cukru
  • 3 polévkové lžíce green mixu
  • 1 čajové lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli

Postup

1. Smíchejte sypké ingredince.

2. Zpracujte všechny mokré ingredience.

3. Kuchyňským robotem smíchejte obě směsi dohromady a rozdělte na půl do dvou misek.

4. Do směsi v jedné míse přidejte green mix.

5. Střídavě nalévejte těsto 1 po druhém do formy na bábovku.

6. Pečte na 180 °C cca 1 hodinu.


Tip č.1: Mouku je lepší prosít, lépe se s ní pracuje.

Tip č.2: Místo vlašského oleje můžete použít jakýkoliv jiný vhodný k tepelné úpravě třeba kokosový olej.

Tip č.3: pokud nemáte silikonovou formu, je potřeba formu vymazat máslem a vysypat moukou.

Tip č.4: Na závěr použijte na zdobení arašídový krém a arašídy.



Dobrou chuť! :-)

A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích.