Halloweenský recept na dýňové lívance
čas přípravy: 20 min.
Halloween je oblíbeným americkým svátkem, který se slaví 31. října a i když to bývá zvykem, rozhodně nemusí být jenom o přeslazených cukrovinkách. Udělejte radost dětem i sobě chutnými lívanci z dýňového pyré, posypte je oblíbenými ořechy, ovocem, prostě čímkoliv, co doma máte rádi a zamlsejte si na Halloween zdravěji!
Autor: Iva Kocová
Tisk
Ingredience
Lívance
- 120 g dýňového pyré
- 240 ml mandlového mléka (neslazeného)
- 80 ml agáve sirupu
- 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- 1 ½ čajové lžičky jablečného octa
- 250 g hladké špaldové mouky
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1 čajová lžička sody bicarbona
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 1 ½ čajové lžičky pumpkin spice anebo perníkového koření
- špetka soli
Na podávaní podle chuti
- oblíbený ořechový krém
- agáve sirup či kokosový nektar
- ovoce
- semínka a ořechy
Postup
- Připravíme si dvě misky. Do jedné dáme dýňové pyré, mandlové mléko, agáve sirup, slunečnicový olej, jablečný ocet a promícháme.
- Do druhé misky přidáme prosetou mouku, prášek do pečiva, sodu bicarbona, skořici, koření, sůl a důkladně zamícháme.
- Ingredience z obou misek spojíme dohromady a důkladně zapracujeme v husté těsto.
- Pomocí menší naběračky těsto nabíráme a vkládáme na rozpálenou pánev. Lívance opékáme na mírném ohni z obou stran dozlatova a otáčíme je na druhou stranu hned, jak se vytvoří bublinky.
- Lívance podáváme s ovocem, ořechovým krémem, polité agáve sirupem, kokosovým nektarem nebo posypané ořechy a semínky.
Dobrou chuť a nezapomeňte se lívanci pochlubit na sociálních sítích. :)