čas přípravy: 20 min.

Halloween je oblíbeným americkým svátkem, který se slaví 31. října a i když to bývá zvykem, rozhodně nemusí být jenom o přeslazených cukrovinkách. Udělejte radost dětem i sobě chutnými lívanci z dýňového pyré, posypte je oblíbenými ořechy, ovocem, prostě čímkoliv, co doma máte rádi a zamlsejte si na Halloween zdravěji! 

Autor: Iva Kocová
Tisk

Ingredience

Lívance

  • 120 g dýňového pyré
  • 240 ml mandlového mléka (neslazeného)
  • 80 ml agáve sirupu
  • 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • 1 ½ čajové lžičky jablečného octa
  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva 
  • 1 čajová lžička sody bicarbona
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 1 ½ čajové lžičky pumpkin spice anebo perníkového koření
  • špetka soli

Na podávaní podle chuti

Postup

  1. Připravíme si dvě misky. Do jedné dáme dýňové pyré, mandlové mléko, agáve sirup, slunečnicový olej, jablečný ocet a promícháme. 
  2. Do druhé misky přidáme prosetou mouku, prášek do pečiva, sodu bicarbona, skořici, koření, sůl a důkladně zamícháme. 
  3. Ingredience z obou misek spojíme dohromady a důkladně zapracujeme v husté těsto. 
  4. Pomocí menší naběračky těsto nabíráme a vkládáme na rozpálenou pánev. Lívance opékáme na mírném ohni z obou stran dozlatova a otáčíme je na druhou stranu hned, jak se vytvoří bublinky.
  5. Lívance podáváme s ovocem, ořechovým krémem, polité agáve sirupem, kokosovým nektarem nebo posypané ořechy a semínky.

 

Dobrou chuť a nezapomeňte se lívanci pochlubit na sociálních sítích. :)