čas přípravy: 50 min.

Hlíva ústřičná je houba, která prokazatelně prospívá lidskému organismu, obsahuje mnoho vitamínů a ještě k tomu má výbornou chuť. Hlívový guláš je tudíž velmi zdravý a chutný. Jeho příprava se od klasického guláše příliš neliší, ale je rychlejší, což vás zajisté potěší. Dobrou chuť! :)


Autor: Iva Kocová
Tisk

Ingredience

Postup

    • Na pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli na 5 minut.
    • Potom přidáme červenou papriku a za stálého míchání postupně přidáváme nakrájenou hlívu.
    • Restujeme 2 minuty a zalijeme vývarem.
    • Osolíme, opepříme a dusíme 5 - 10 minut (dle potřeby).
    • Potom smícháme mléko nebo smetanu se škrobem a nalijeme ke směsi.
    • Necháme přejít varem a podle potřeby dochutíme, posypeme natí a podáváme s oblíbenými těstovinami.