Hlívový guláš
čas přípravy: 50 min.
Hlíva ústřičná je houba, která prokazatelně prospívá lidskému organismu, obsahuje mnoho vitamínů a ještě k tomu má výbornou chuť. Hlívový guláš je tudíž velmi zdravý a chutný. Jeho příprava se od klasického guláše příliš neliší, ale je rychlejší, což vás zajisté potěší. Dobrou chuť! :)
Autor: Iva Kocová
Tisk
Ingredience
- 300 g hlívy
- 250 ml rostlinné mléko nebo smetana
- olej
- 1 bílá cibule
- 1 PL mletá červená paprika
- sůl
- černý mletý pepř
- 200 ml zeleninový vývar
- petrželka (na ozdobu)
- škrob
- vaše oblíbená těstovina, bio hrachové fusili
Postup
- Na pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli na 5 minut.
- Potom přidáme červenou papriku a za stálého míchání postupně přidáváme nakrájenou hlívu.
- Restujeme 2 minuty a zalijeme vývarem.
- Osolíme, opepříme a dusíme 5 - 10 minut (dle potřeby).
- Potom smícháme mléko nebo smetanu se škrobem a nalijeme ke směsi.
- Necháme přejít varem a podle potřeby dochutíme, posypeme natí a podáváme s oblíbenými těstovinami.