Hráškové penne se spirulinou
čas přípravy: 40 min.
Recept pro milovníky těstovin! Vyzkoušejte penne s přidanou spirulinou v hráškové omáčce. Jsou chuťově výborné a plné důležitých živin.
Autor: Iva Kocová
Tisk
Ingredience
- 1 balení penne spirulina Goodie
- 400 g hrášku (čerstvý/mražený)
- 150 g špenátu
- 4 stroužky česneku
- 1 šalotka (nadrobno nakrájená)
- 2 PL lahůdkové droždí Goodie
- 150 ml vody nebo zeleninového vývaru
- šťáva z poloviny citronu
- 50 g rostlinný sýr (strouhaný)
- za hrst lístků máty nebo jiných bylinek (nať)
- 3 PL tahini
- olivový olej
- himálajská sůl, růžová jemná Goodie
- černý mletý pepř
Postup
- Uvaříme si těstoviny dle návodu na obalu. Dokud se těstoviny vaří, připravíme omáčku.
- Nadrobno nakrájíme šalotku a česnek.
- Ve větší pánvi si na olivovém oleji orestujeme šalotku a po cca 5 minutách přidáme nadrobno nakrájený česnek.
- Restujeme spolu cca 2 minuty, přidáme hrášek a promícháme.
- Mražený hrášek, dusíme, dokud nezměkne.
- Potom odebereme část hrášku z pánvičky a vložíme do mixéru. Do mixéru přidáme ještě citrónovou šťávu, bylinky, sůl, pepř, tahini, lahůdkové droždí, sýr a vývar.
- Mixujeme na hladkou směs.
- K hrášku na pánvi přidáme špenát a restujeme dokud trošku nezvadne.
- Hráškovou směs z mixéru přidáme na pánvičku k ostatnímu hrášku a vaříme cca minutu.
- Pokud se vám zdá omáčka hustší, přidejte ještě trochu vývaru ke zředění.
- Nakonec podle potřeby dochutíme, přidáme těstoviny a dobře promícháme.