čas přípravy: 40 min.

Recept pro milovníky těstovin! Vyzkoušejte penne s přidanou spirulinou v hráškové omáčce. Jsou chuťově výborné a plné důležitých živin.

opt_DSC_4025

Autor: Iva Kocová
Tisk

Ingredience

Postup

    1. Uvaříme si těstoviny dle návodu na obalu. Dokud se těstoviny vaří, připravíme omáčku.
    2. Nadrobno nakrájíme šalotku a česnek.
    3. Ve větší pánvi si na olivovém oleji orestujeme šalotku a po cca 5 minutách přidáme nadrobno nakrájený česnek.
    4. Restujeme spolu cca 2 minuty, přidáme hrášek a promícháme.
    5. Mražený hrášek, dusíme, dokud nezměkne.
    6. Potom odebereme část hrášku z pánvičky a vložíme do mixéru. Do mixéru přidáme ještě citrónovou šťávu, bylinky, sůl, pepř, tahini, lahůdkové droždí, sýr a vývar.
    7. Mixujeme na hladkou směs.
    8. K hrášku na pánvi přidáme špenát a restujeme dokud trošku nezvadne.
    9. Hráškovou směs z mixéru přidáme na pánvičku k ostatnímu hrášku a vaříme cca minutu.
    10. Pokud se vám zdá omáčka hustší, přidejte ještě trochu vývaru ke zředění.
    11. Nakonec podle potřeby dochutíme, přidáme těstoviny a dobře promícháme.