čas přípravy: 45 min.

Připravte si odlehčenou zdravou verzi populárních donutů. Za pár minut a s těmi správnými ingrediencemi hravě vykouzlíte tuhle zdravější pochoutku ideální pro zahnání chutí na sladké i jako originální pohoštění pro návštěvy. 

A protože místo klasického smaženého těsta na donuty použijete jako základ jablko, získáte pochoutku bez zbytečných kalorií navíc pro ještě lepší pocit při mlsání. Posypku na ozdobení velmi jednoduše vytvoříte nalámáním lyofilizovaného ovoce, výborné jsou jahody či maliny, ale fantazii se meze nekladou. 

Autor: Lenka Nývltová
Tisk

Ingredience

Postup

  1. Jablko nakrájíme na cca 1 cm tlusté plátky a vyřízneme (nejlépe kruhovým vykrajovátkem) jádřinec.
  2. Takto připravené plátky obalíme z obou stran v rozpuštěné čokoládě a odkládáme je na pečicí papír.
  3. Obalené je hned pocákáme arašídovým máslem, posypeme nasekanými mandlemi a lyofilizovanými jahodami.
  4. Dáme na 30 minut do lednice a máme hotovo.

Přejeme dobrou chuť a pochlubte se na sociálních sítích, jak se vám jablečné donuty povedly.