Jablečné muffiny s mákem
Mák nejenže skvěle chutná, ale zároveň se jedná o velmi výživnou surovinu a nejbohatší zdroj vápníku, který přispívá k normálnímu stavu kostí a zubů. Jablečné muffiny s mákem jsou bez přidaného cukru, plné zdravých tuků a kvalitní energie. Navíc kombinace chutí použitých surovin tvoří opravdu nezapomenutelný zážitek.
Ingredience
Těsto
- 6 jablek
- 4 vejce od slepic z volného výběhu
- 50 g kokosová mouka
- 50 g slunečnicová semínka
- 50 g přepuštěné máslo ghí
- 10 g mák
- 1 čl jedlá soda
Náplň
- 50 g mletý mák
- 1 zralý banán
- 1 najemno nastrouhané jablko
Postup
1. Oloupejte a najemno nastrouhejte jablka.
2. Do jablek přidejte vejce a ve vodní lázni rozpuštěné máslo ghí.
3. Namelte slunečnicová semínka a mák v mlýnku ručním nebo elektrickém.
4. Mletý mák a semínka společně s kokosovou moukou a jedlou sodou přidejte ke směsi z jablek.
5. Zpracované těsto dejte do formiček na muffiny.
6. Připravte „náplň“ spojením ingrediencí na náplň a přidejte ke každému muffinu.
7. Pečte 35 minut na 180 °C.