čas přípravy: 30 min.

Připravte si doma osvěžující a lehký dort s hromadou čerstvých jahod! Vegan, bez lepku, bez laktózy. Slazeno pouze přírodou. :-)

xxx

Autor: Iva Kocová
Tisk

Ingredience

Základní vrstva (8 porcí)

Náplň

 Na dozdobení

  • 400 g čerstvých jahod

Postup

    1. Připravíme si formu (20x20), dno i boky potřeme kokosovým olejem a vysteleme pečícím papírem.
    2. Všechny ingredience na základ přidáme do mixéru a mixujeme na nejvyšším stupni, dokud se ingredience nespojí. Pokud je směs sypká, přidáváme postupně kokosový olej a agave sirup na spojení. Potom dále mixujeme, dokud směs není dostatečně spojena a lepivá.
    3. Směs vysypeme do formy - rovnoměrně a pevně zatlačíme i po okrajích.
    4. Část jahod pokrájíme na tenké plátky a ukládáme po celém povrchu základu i po bocích.
    5. Dokud připravíme nádivku, základ dáme vychladit do chladničky.
    6. Kešu opláchneme a scedíme.
    7. Mixujeme spolu s dalšími ingrediencemi dokud není nádivka extra hladká a krémová.
    8. Pokud se vám zdá nádivka příliš řídká, přidejte podle potřeby kukuřičný škrob a opět mixujte.
    9. Když je nádivka hotová, přimícháme vychlazený slaný karamel.
    10. Nalijeme nádivku do formy, poboucháme, abychom se zbavili bublin.
    11. Navrch poklademe tenké plátky jahod.
    12. Necháme vytuhnout nejméně šest hodin v mrazničce (nejlépe přes noc v rovné poloze).
    13. Ozdobíme jahodami, posypeme oříšky nebo tapiokovými perlami a podáváme.
    14. Nezapomeňte, že před podáváním necháme cheesecake minimálně hodinu postát, aby nebyl zmrzlý.