Ingredience
Na těsto:
- 300 g čerstvého špenátu
- 180 ml kokosového oleje
- 3 vejce od slepic z volného výběhu
- 180 g panely (sušené třtinové šťávy)
- šťáva z 1 citronu
- 300 g špaldové hladké mouky
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů
Na náplň:
- 500 g mascarpone
- 300 ml smetany
- 100 g datlového cukru
- 2 čl bourbonské vanilky
Na ozdobení:
- 100 g borůvek a malin
- máta
Upečte si na první pohled netradiční, ale na přípravu jednoduchý dezert. V těstě překvapivě najdete špenát, který se stará o přírodní zelené zabarvení, ale zároveň nijek neovlivňuje výslednou jemnou chuť dortu. Zkrátka zelený trendy dortík ideální na oslavy i pro návštěvy.
Tenhle zelený dezert si své pojmenování vysloužil podle svého vzhledu, který připomíná nadýchaný mech uprostřed lesa. Perfektně k němu proto pasují lesní plody, jako jsou maliny či borůvky. Správně našlehaný smetanový krém, kterým se prokládají jednotlivé vrstvy korpusu, dotváří chuťový zážitek a svěží lehkost téhle netradiční obdoby dortu.