Jednoduché sušenky z arašídového másla
čas přípravy: 35 min.
Věděli jste, že arašídové máslo může proměnit klasickou verzi sušenek v křehkou, křupavou a přesto dokonale vláčnou pochoutku? Vyzkoušejte rychlý a jednoduchý recept pouze ze 4 surovin!
Autor: Iva Kocová
Tisk
Ingredience
- 1 šálek mandlové mouky Goodie
- ¼ čajové lžičky prášku do pečiva
- ½ šálku arašídového másla Goodie
- 3 polévkové lžíce agáve sirupu
Postup
- Do větší misky dáme arašídové máslo, agáve sirup a důkladně promícháme do hladké, dobře spojené směsi.
- Přisypeme mandlovou mouku, prášek do pečiva a zapracujeme v těsto.
- Z těsta tvoříme kuličky, které pokládáme na plech vystlaný pečícím papírem.
- Následně je potřeba kuličky „rozmáčknout“ vidličkou v placičky (sušenky) tak, aby se na jejich povrchu vytvořila mozaika kříže.
- Sušenky pečeme do zlatova cca 10–12 minut na 180 °C.
- Následně je necháme alespoň hodinu vychladnout a můžeme podávat.
ZAJÍMAVOST: Arašídové máslo patří mezi hutné přísady a proto křížový vzor není pouze estetickou záležitostí, ale je nutný pro rovnoměrné propečení tak, aby měly sušenky křupavý povrch a zároveň vláčný vnitřek.
Sušenky z arašídového másla si zamilujete, nejen pro jejich lahodnou chuť, ale i pro jejich čisté složení bez zbytečných cukrů. Dejte nám vědět, jak se vám povedly!