Kávové proteinové kuličky
čas přípravy: 15 min.
Pokud hledáte rychlý a výživný snack, který vám dodá energii a zároveň uspokojí chuť na sladké, proteinové kávové kuličky jsou tou pravou volbou. Tento recept je ideální pro milovníky kávy a čokolády, kteří si chtějí dopřát extra mlsání s výbornými nutričními hodnotami.
Jednou z klíčových ingrediencí jsou medjool datle, známé pro svou bohatou sladkou chuť a karamelovou texturu. Datle jsou nejen skvělým přírodním sladidlem, ale také zdrojem vlákniny, která podporuje zdravé trávení. Jsou také bohaté na minerály jako draslík, hořčík a měď, které jsou důležité pro správné fungování našeho těla.
Autor: Nicole Ebnerová
Tisk
Ingredience
- 2 šálky espresso kávy
- 10 medjool datlí
- 35g GOODIE Coffee & Cocoa protein
- veganská hořká čokoláda
Postup
- Mejdool datle nejprve vypeckujeme a s trochou vody rozmixujeme na pastu.
- K datlové pastě přidáme zbytek ingrediencí (35g proteinu, kousky hořké čokolády a kávu) a důkladně promícháme.
- Z hotové směsi uděláme kuličky, ozdobíme dle potřeby a necháme v lednici odstát.
Své výtvory podle Goodie receptů nezapomeňte označovat na sociálních sítích @Goodierecepty. Přejeme vám dobrou chuť!