čas přípravy: 15 min.

Kakao z dob dětství pamatuje snad každý. Máme pro vás tip na zdravější a dokonce i chutnější verzi. Dejte přednost tomu doma připravenému z nealkalizovaného kakaa. Sladit se dá zdravěji než klasickým bílým cukrem, například kokosovým. A pokud nemáte mléko přímo od farmáře, zkuste sáhnout raději po rostlinné alternativě.

Ingredience

Postup

1. Rozmíchejte ingredience v menším množství horkého mléka.

2. Po důkladném rozmíchání postupně za stálého míchání přilejte zbytek ohřátého mléka.

3. Přidejte koření dle libosti. Nám se osvědčila vanilka.

TIP: Nealkalizované kakao má světlejší barvu a není chemicky upravováno jako kakao holandského typu, které koupíme běžně v obchodech. Má mnohem lepší nutriční profil a je přínosnější pro naše zdraví. Nealkalizované kakao je potřeba opravdu důkladně promíchat.