Lahodné kakao zdravěji
Kakao z dob dětství pamatuje snad každý. Máme pro vás tip na zdravější a dokonce i chutnější verzi. Dejte přednost tomu doma připravenému z nealkalizovaného kakaa. Sladit se dá zdravěji než klasickým bílým cukrem, například kokosovým. A pokud nemáte mléko přímo od farmáře, zkuste sáhnout raději po rostlinné alternativě.
Ingredience
- 1 pl nealkalizovaného kakaa
- 1 pl kokosového cukru
- 250–300 ml kokosového mléka
- špetka soli
- špetka vanilky
Postup
1. Rozmíchejte ingredience v menším množství horkého mléka.
2. Po důkladném rozmíchání postupně za stálého míchání přilejte zbytek ohřátého mléka.
3. Přidejte koření dle libosti. Nám se osvědčila vanilka.
TIP: Nealkalizované kakao má světlejší barvu a není chemicky upravováno jako kakao holandského typu, které koupíme běžně v obchodech. Má mnohem lepší nutriční profil a je přínosnější pro naše zdraví. Nealkalizované kakao je potřeba opravdu důkladně promíchat.