Lahodný jablečný závin s mákem
čas přípravy: 60 min.
Vynikající závin se hodí ke každé příležitosti. A tenhle je šťavnatý po jablkách, aromatický díky máku a lehce křupavý od listového těsta. Zvládnete ho připravit za pár minut a po upečení se po něm jenom zapráší, takže příště už se rovnou pustíte do dvojité várky.
Autor: Iva Kocová
Tisk
Ingredience
- 1 kus listového těsta
- 200 g mletého máku
- 5 kusů středně velkých jablek
- 200 g rostlinného másla
- 100 g kokosového cukru
- 50 g rozinek
- 100 g strouhanky
- rostlinné mléko a olej na potření
Postup
Jak na to?
- Listové těsto si rozválíme na tenko.
- Jablka očistíme, nahrubo nastrouháme a smícháme s kokosovým cukrem a rozinkami.
- Připravenou jablečnou směs rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše listového těsta a posypeme strouhankou, mletým mákem a navrch přelijeme rozehřátým máslem.
- Přeložíme ohraje těsta, aby náplň nevypadávala a opatrně zavineme.
- Připravený štrúdl položíme na plech s pečicím papírem, potřeme směsí rostlinného mléka a oleje.
- Pečeme v rozpálené troubě na 170 °C zhruba 45 minut.
Dobrou chuť a dejte nám vědět, jak vám jablečný závin s mákem chutnal! :)