Letní salát s quinoou
čas přípravy: 35 min.
Quinoa neboli merlík čilský je přirozeně bezlepková pseudoobilovina vhodná do polévek, omáček, nebo jako příloha a hlavně do salátů. V kombinaci s křupavým salátem, semínky a domácí zálivkou vytvoří plnohodnotné lehké jídlo plné nejen chutí, ale také mikronutrientů.
Ingredience
Salát
- 100 g quinoy uvařené dle návodu
- listový salát
- 1 cuketa
- 1 pl ghí
- špetka kurkumy a soli
- 1/2 avokáda
- 20 g konopných semínek
- 20 g dýňových semínek
- 20 piniových oříšků
Zálivka
- 3 pl olivového oleje
- 2 pl šťávy z citronu
- 1 pl medu
- 1 pl hořčice
Postup
- Smíchejte všechny ingredience na salát s cuketou osmaženou na ghí (s kurkumou) a následně zalijte s dobře promíchanými ingrediencemi na zálivku.