Linecké cukroví ze špaldové mouky
čas přípravy: 60 min.
Recept na křehké, vláčné, chuťově vynikající a ještě k tomu zdravější linecké cukroví je snem snad každé kuchařinky. A přesně takový přinášíme! Vyzkoušejte vánoční klasiku v odlehčenější verzi, věříme, že se stane vaší oblíbenou i do dalších let.
Autor: Iva Kocová
Tisk
Ingredience
- 300 g bio špaldové mouky
- 200 g rostlinného másla
- 100 g moučkového cukru, nebo jiného oblíbeného (datlový, kokosový...)
- 1 vanilkový cukr
- štipka citronové kůry
- BIO Chia džem
Postup
- Hladkou mouku prosijeme a smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou a s máslem nakrájeným na tenké plátky.
- Pomoučíme si pracovní plochu a vypracujeme na ní ze všech ingrediencí těsto, které necháme následně odležet v chladničce alespoň 1 hodinu.
- Odpočinuté těsto vyvalujeme na lehce pomoučněném válu a vykrajujeme formičkami různé tvary.
- Vykrájené cukroví pokládáme na vymaštěný, nebo pečícím papírem pokrytý plech.
- Pečeme v dobře rozpálené troubě na 180 °C cca 5 - 10 minut, do zlatova.
- Upečené cukroví necháme vychladnout.
- Jednotlivé kousky potíráme a spojujeme džemem.
- Na závěr můžeme slepené cukroví posypat moučkovým cukrem.
Dobrou chuť a dejte nám vědět, jak vám linecké cukroví ze špaldové mouky doma chutnalo! :)