Linecké cukroví ze špaldové mouky
Recept na křehké, vláčné, chuťově vynikající a ještě k tomu zdravější linecké cukroví ze špaldové mouky je snem snad každého milovníka vánočních dobrot, který zároveň dbá na jídelníček. A přesně takový přinášíme! Vyzkoušejte vánoční klasiku v odlehčenější verzi. Věříme, že se toto linecké ze špaldové mouky stane vaším oblíbeným a budete se k němu vracet každý rok!
Ingredience
Na linecké ze špaldové mouky si připravte:
- 300 g bio špaldové mouky
- 200 g rostlinného másla
- 100 g moučkového cukru, nebo jiného oblíbeného (datlový, kokosový...)
- 1 vanilkový cukr
- štipka citronové kůry
- BIO Chia džem
Postup
-
Hladkou mouku prosijeme a smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou a s máslem nakrájeným na tenké plátky.
-
Na pomoučněné pracovní ploše vypracujeme ze všech ingrediencí těsto, které necháme následně odležet v chladničce alespoň 1 hodinu.
-
Odpočinuté těsto na špaldové linecké rozválejte na lehce pomoučněném válu a vykrajujte formičkami různé tvary.
-
Vykrájené cukroví pokládáme na vymaštěný nebo pečícím papírem vyložený plech.
-
Pečeme v troubě rozpálené na 180 °C asi 5–10 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout.
-
Upečené cukroví necháme vychladnout a poté slepujeme džemem.
-
Na závěr můžeme hotové špaldové linecké cukroví posypat moučkovým cukrem.
Dobrou chuť a dejte nám vědět, jak vám linecké cukroví ze špaldové mouky doma chutnalo! :)