čas přípravy: 60 min.

Recept na křehké, vláčné, chuťově vynikající a ještě k tomu zdravější linecké cukroví je snem snad každé kuchařinky. A přesně takový přinášíme! Vyzkoušejte vánoční klasiku v odlehčenější verzi, věříme, že se stane vaší oblíbenou i do dalších let. 

 

Autor: Iva Kocová
Tisk

Ingredience

Postup

  1. Hladkou mouku prosijeme a smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou a s máslem nakrájeným na tenké plátky. 
  2. Pomoučíme si pracovní plochu a vypracujeme na ní ze všech ingrediencí těsto, které necháme následně odležet v chladničce alespoň 1 hodinu. 
  3. Odpočinuté těsto vyvalujeme na lehce pomoučněném válu a vykrajujeme formičkami různé tvary. 
  4. Vykrájené cukroví pokládáme na vymaštěný, nebo pečícím papírem pokrytý plech. 
  5. Pečeme v dobře rozpálené troubě na 180 °C cca 5 - 10 minut, do zlatova. 
  6. Upečené cukroví necháme vychladnout.
  7. Jednotlivé kousky potíráme a spojujeme džemem.
  8. Na závěr můžeme slepené cukroví posypat moučkovým cukrem.

 

Dobrou chuť a dejte nám vědět, jak vám linecké cukroví ze špaldové mouky doma chutnalo! :)