čas přípravy: 60 min.

Recept na křehké, vláčné, chuťově vynikající a ještě k tomu zdravější linecké cukroví ze špaldové mouky je snem snad každého milovníka vánočních dobrot, který zároveň dbá na jídelníček. A přesně takový přinášíme! Vyzkoušejte vánoční klasiku v odlehčenější verzi. Věříme, že se toto linecké ze špaldové mouky stane vaším oblíbeným a budete se k němu vracet každý rok!

Recept na zdravé linecké ze špaldové mouky 

Autor: Iva Kocová
Tisk

Ingredience

Na linecké ze špaldové mouky si připravte:

Postup

  1. Hladkou mouku prosijeme a smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou a s máslem nakrájeným na tenké plátky. 

  2. Na pomoučněné pracovní ploše vypracujeme ze všech ingrediencí těsto, které necháme následně odležet v chladničce alespoň 1 hodinu. 

  3. Odpočinuté těsto na špaldové linecké rozválejte na lehce pomoučněném válu a vykrajujte formičkami různé tvary. 

  4. Vykrájené cukroví pokládáme na vymaštěný nebo pečícím papírem vyložený plech. 

  5. Pečeme v troubě rozpálené na 180 °C asi 5–10 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout.

  6. Upečené cukroví necháme vychladnout a poté slepujeme džemem.

  7. Na závěr můžeme hotové špaldové linecké cukroví posypat moučkovým cukrem.

 

Dobrou chuť a dejte nám vědět, jak vám linecké cukroví ze špaldové mouky doma chutnalo! :)