Makové knedlíky se švestkami
čas přípravy: 55 min.
Ořechové a semínkové mouky jsou plné vlákniny a rostlinných bílkovin. Kromě úžasných výživových hodnot mají dokonalé vlastnosti při vaření, pečení ale i například při přípravě kaše. Vytvořit z nich můžete i švestkové knedlíky, jako například tyto z makové mouky, které s přehledem konkurují staré české klasice.
Ingredience
- 200 g makové mouky
- 200 g tvarohu
- 80 g kokosové mouky
- 2 vajíčka
- 15 g másla
- 1 banán
- švestky
Postup
- Smícháme tvaroh, vejce, rozpuštěné máslo a rozmixovaný banán.
- Přidáme mouky a vytvoříme těsto.
- Z těsta uděláme válec, který rozkrájíme na 15 dílů.
- Z každého dílu vytvoříme placičku do dlaně, dáme do ní švestku a zabalíme.
- Švestky jsme nevypeckovávaly, aby knedlíky lépe držely.
- Dáme do vroucí vody cca na 4 minuty.
- Podáváme posypané nastrouhaným tvrdým tvarohem a rozpuštěným máslem