Makovec bez mouky
Chcete mít pod kontrolou dostatečný příjem živin a zároveň si pochutnat? Pak vyzkoušejte recept na tenhle dokonalý makovec, který je plný zdravých tuků a vlákniny, bez mouky a přidaného bílého cukru. Navíc díky máku vyniká obsahem vápníku, protože mák patří mezi nejbohatší zdroje vápníku v rostlinné říši.
1 porce obsahuje: 294 kcal, 20 g sacharidy, 9 g bílkoviny, 22 g tuky, 5 g vláknina
Ingredience
- 200 g mletého máku
- 50 g mletých mandlí
- 80 g strouhaného kokosu
- 1 čl prášku do pečiva bez fosfátů
- 4 vejce od slepic z volného výběhu
- 50 g kokosového cukru
- 1 pl kokosového oleje
- 100 ml mandlového mléka
- 2 vyzrálé banány
Postup
1. Smíchejte mák, mandle, kokos a prášek do pečiva v 1 míse.
2. Rozdělte bílky a žloutky zvlášť.
3. Vyšlehejte tuhý sníh z bílků.
4. Žloutky vyšlehejte s kokosvým cukrem do pěny.
5. Přidejte ke žloutkové směsi mandlové mléko, kokosový olej, a vidličkou rozmačkané banány.
6. Smíchejte obě směsi dohromady a následně vmíchejte opatrně bílek.
7. Pečte 45 minut na 175°C.
TIP: Rozřežte ideálně na 9 dílů a pečte ve čtvercové formě 20 x 20 cm. Můžete skladovat v lednici několik dní.