Malinový koláč z jogurtového těsta s drobenkou
čas přípravy: 45 min.
Autor: Kristýna Durasová
Tisk
Zásoby jogurtu a plný mrazák malin z léta? To znamená jediné! Postupujte podle následujícího receptu a upečte si snadný, rychlý a chuťově lehký malinový koláč z jogurtového těsta s křupavou celozrnnou drobenkou.
Ingredience
Ingredience odpovídají pečení na velkém plechu o rozměrech 38 cm x 44 cm.
Na těsto
- 600 g plnotučného jogurtu
- 3 vejce z volného chovu
- 250 g datlového cukru
- 360 g špaldové mouky
- špetka soli
- vanilková semínka
- 1 pl prášku do pečiva
- 1 kg malin - čerstvých nebo mražených
Na drobenku
- 210 g másla
- 210 g hrubé mouky
- 180 g kokosového cukru
- 180 g ovesných vloček
- špetka soli
- lžíce skořice
Postup
- Ve větší míse smícháme mouku, datlový cukr, špetku soli, prášek do pečiva a trochu vanilkových semínek.
- Přidáme vejce a jogurt a vše důkladně promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
- Těsto vylijeme na předem vymazaný a vysypaný plech.
- Rovnoměrně poklademe čerstvými či mraženými malinami.
- Do mísy vložíme všechny suroviny na drobenku - máslo, mouku, kokosový cukr, ovesné vločky, sůl a trochu skořice.
- Postupně hněteme prsty pro vytvoření typické drobivé struktury, a vzniklou drobenkou rovnoměrně posypeme celý koláč.
- Vložíme do rozehřáté trouby na 160 ºC a pečeme zhruba 35 minut.
- Po upečení necháme chvíli vychladnout, rozkrájíme na jednotlivé díly a můžeme podávat.
Dobrou chuť a nezapomeňte si recept uložit, protože s ním určitě sklídíte úspěch! :)