Mungo polévka
čas přípravy: 35 min.
Zítra nás čeká zelený čtvrtek! Ideální příležitost na vyzkoušení mungo polévky plné rostlinných bílkovin.
Ingredience
- 150 g mungo fazolek (namočených na 12-24 h)
- 3 - 4 mrkve nastrouhané nahrubo
- 3 cibule nakrájené nadrobno
- 5 stroužků česneku
- 4 lžíce kokosového oleje
- lžička kmínu, skořice, kurkumy, cayenského pepře
- sůl, pepř
- 1,5 litru zeleninového vývaru
Postup
-
Na kokosovém oleji osmahneme cibuli. Přidáme po minutě česnek na plátky.
-
Přidáme koření, necháme rozvonět. Pozor, aby se nespálilo.
-
Přidáme mrkev a propláchnuté mungo fazolky.
-
Zalijeme 1 litrem horkého zeleninového vývaru.
-
Osolíme, opepříme.
-
Vaříme 15–20 minut.