Penne z červené čočky na smetaně
Penne trochu jinak! Zdravě, jednoduše, rychle a chutně. Proteinové těstoviny si zamilují všichni - vegani, sportovci i děti. Každého, kdo si rád pochutná na rychlých výživných receptech mile potěší, že jsou vyrobeny pouze z vysoce kvalitních surovin, bez lepku, bez éček, bez sóji a bez laktózy. Využít je můžete jako klasické těstoviny a na několik způsobů. Nechte se inspirovat třeba tímto receptem na penne z červené čočky na smetaně.
Ingredience
- 250 g penne z červené čočky - 1 balení
- 250 g kuřecích prsou (veganská verze - nemusí být)
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř - k dochucení
- olivový olej
- 1 pl přepuštěného másla GHÍ
- 3 hrsti baby špenátu
- 5 stonků chřestu
- 10 sušených rajčat
- 100 g parmezánu
- 1 kelímek smetany ke šlehání (veganská verze - rostlinná smetana)
Postup
1. Kuřecí prsa osolíme, opepříme, osmahneme na mírném plameni z obou stran. Po vychladnutí nakrájíme na kostky.
2. Na rozpálenou pánev přidáme GHÍ, ihned přidáme česnek, promícháme.
3. Přidáme špenát, chřest bez spodních tvrdých částí, nakrájená sušená rajčata.
4. Po 5 minutách přidáme smetanu a parmezán.
5. 2–3 minuty necháme spojit chutě, dochutíme solí, pepřem.
6. Vypneme plamen a přidáme předem uvařené těstoviny (uvařené 7 minut ve vroucí vodě).