čas přípravy: 20 min.

Penne trochu jinak! Zdravě, jednoduše, rychle a chutně. Proteinové těstoviny si zamilují všichni - vegani, sportovci i děti. Každého, kdo si rád pochutná na rychlých výživných receptech mile potěší, že jsou vyrobeny pouze z vysoce kvalitních surovin, bez lepku, bez éček, bez sóji a bez laktózy. Využít je můžete jako klasické těstoviny a na několik způsobů. Nechte se inspirovat třeba tímto receptem na penne z červené čočky na smetaně.

Ingredience

  • 250 g penne z červené čočky - 1 balení
  • 250 g kuřecích prsou (veganská verze - nemusí být)
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř - k dochucení
  • olivový olej
  • 1 pl přepuštěného másla GHÍ
  • 3 hrsti baby špenátu
  • 5 stonků chřestu
  • 10 sušených rajčat
  • 100 g parmezánu
  • 1 kelímek smetany ke šlehání (veganská verze - rostlinná smetana) 

Postup

1. Kuřecí prsa osolíme, opepříme, osmahneme na mírném plameni z obou stran. Po vychladnutí nakrájíme na kostky.

2. Na rozpálenou pánev přidáme GHÍ, ihned přidáme česnek, promícháme.

3. Přidáme špenát, chřest bez spodních tvrdých částí, nakrájená sušená rajčata.

4. Po 5 minutách přidáme smetanu a parmezán.

5. 2–3 minuty necháme spojit chutě, dochutíme solí, pepřem.

6. Vypneme plamen a přidáme předem uvařené těstoviny (uvařené 7 minut ve vroucí vodě).