Pistáciové řezy
čas přípravy: 55 min.
Pistácie jsou oblíbené pro svou nasládlou chuť i sytě zelenou barvu, která dodá šmrnc všemu, na čem se objeví. Vyzkoušejte s námi chuťově fantastické spojení pistácií, datlí a čokolády v tomto receptu na nepečené pistáciové řezy, budete ohromeni!
Autor: Iva Kocová
Tisk
Ingredience
Základní vrstva
- 1 šálek pistáciového másla Goodie
- 1 šálek kokosového oleje Goodie (rozpuštěného)
- ⅓ šálku javorového sirupu
- špetka soli
- 3 šálky mandlové mouky Goodie
- 1 šálek čokoládových peciče
Datlová vrstva
- ¾ šálku pistácií Goodie
- ¾ šálku kešu Goodie
- 3 polévkové lžíce kakaového prášku Goodie
- špetka soli
- 1 šálek datlí Medjool Goodie
- 3 polévkové lžíce rostlinného mléka
Postup
- Ve velké míse smícháme pistáciové máslo, javorový sirup, kokosový olej a špetku soli.
- Následně přimícháme mandlovou mouku a zpracováváme, dokud se všechny ingredience pořádně nespojí.
- Nakonec přidáme i čokoládové pecičky a promícháme. Směs by se měla spojit v mírně lepkavé těsto.
- Tuto základní směs vložíme do formy vystlané pečícím papírem, rovnoměrně ji rozetřeme, pořádně „přimáčkneme“ a dáme chladit do ledničky.
- Pistácie, kešu, kakao a špetku soli rozmixujeme v mixéru na jemno, poté přidáme datle a celou směs rozmixujeme do hladka.
- Postupně přiléváme rostlinné mléko a pomalu mixujeme, dokud se nevytvoří lepkavá směs.
- Formu vytáhneme z lednice a tuto datlovo-kakaovou polevu navrstvíme na základní vrstvu.
- Na závěr posypeme celý dezert nadrcenými pistáciemi, alespoň na 2 hodiny vložíme do ledničky a můžeme servírovat.
Patříte i vy mezi milovníky pistácií? Dejte nám vědět, zda recept vyzkoušíte a jak vám řezy chutnají! :)