čas přípravy: 55 min.

Pistácie jsou oblíbené pro svou nasládlou chuť i sytě zelenou barvu, která dodá šmrnc všemu, na čem se objeví. Vyzkoušejte s námi chuťově fantastické spojení pistácií, datlí a čokolády v tomto receptu na nepečené pistáciové řezy, budete ohromeni!

Autor: Iva Kocová
Tisk

Ingredience

Základní vrstva

Datlová vrstva

Postup

  1. Ve velké míse smícháme pistáciové máslo, javorový sirup, kokosový olej a špetku soli. 
  2. Následně přimícháme mandlovou mouku a zpracováváme, dokud se všechny ingredience pořádně nespojí. 
  3. Nakonec přidáme i čokoládové pecičky a promícháme. Směs by se měla spojit v mírně lepkavé těsto. 
  4. Tuto základní směs vložíme do formy vystlané pečícím papírem, rovnoměrně ji rozetřeme, pořádně „přimáčkneme“ a dáme chladit do ledničky.
  5. Pistácie, kešu, kakao a špetku soli rozmixujeme v mixéru na jemno, poté přidáme datle a celou směs rozmixujeme do hladka.
  6. Postupně přiléváme rostlinné mléko a pomalu mixujeme, dokud se nevytvoří lepkavá směs. 
  7. Formu vytáhneme z lednice a tuto datlovo-kakaovou polevu navrstvíme na základní vrstvu. 
  8. Na závěr posypeme celý dezert nadrcenými pistáciemi, alespoň na 2 hodiny vložíme do ledničky a můžeme servírovat. 



Patříte i vy mezi milovníky pistácií? Dejte nám vědět, zda recept vyzkoušíte a jak vám řezy chutnají! :)