Pistáciový cheesecake do skleničky
čas přípravy: 20 min.
Zdravý a chutný cheesecake do skleničky připravený za pár minut? Milovníky pistácií potěší tento vyladěný recept, se kterým zvládnete originální snídani nebo lahodný dezert pro chvilku pohody či pro návštěvy.
Křupnutí vrchní čokoládové vrstvy doplněné o vláčné ovesné vločky dochucené pistáciovým krémem pohladí chuťové buňky na první ochutnání. Tak si nezapomeňte připravit více skleniček a podle počtu porcí vynásobit potřebné ingredience, protože recept je pro jednu porci.
Autor: Lenka Nývltová
Tisk
Ingredience
- 50 gramů ovesných vloček
- 1 lžička chia semínek
- 1 lžička mletých pistácií
- 100 ml kokosového mléka
- 100 gramů řeckého jogurtu
- 1-2 lžičky pistáciového krému
- 20 g hořké čokolády
- pistácie na posypání
Postup
- Vločky smícháme s chia semínky a mletými pistáciemi a vzniklou směs zalijeme kokosovým mlékem.
- V řeckém jogurtu rozmícháme pistáciové máslo a postupně navrstvíme na vločky.
- Zalijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme nasekanými pistáciemi.
- Vložíme na 8 až 12 hodin do lednice.
Přejeme dobrou chuť a dejte vědět, jak vám tento recept chutnal!