Podzimní zelenina s pohankou a pickles
Každému ročnímu období přísluší určité potraviny. Na podzim bychom měli zařadit do jídelníčku dýně, řepu, brambory, pickles a pohanku. Co takhle to vše smíchat dohromady? Vznikne tak jednoduchý veganský pokrm plný živin a vitamínů. Pohanka má zahřívací vlastnosti a je bohatá na rutin neboli vitamin P, který pečuje o zdraví našich cév.
Ingredience
4 porce
- olivový olej
- sůl
- 1 hrnek pohanky uvařený dle návodu
- 1 dýně Hokkaido
- 2 červené cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 červená řepa
- 3 brambory
- 200 g zelí pickles
- 200 g uzeného tofu/tempehu
Postup
-
Očistíme a libovolně nakrájíme zeleninu. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, přidáme rozmarýn.
-
Zakápneme olivovým olejem a osolíme.
-
Dáme péct na 170stupňů 30 minut.
-
Pohanku doporučujeme nevařit, ztrácí tak cenné živiny. Zalejte ji horkou vodou v poměru 1 díl pohanky: 2 díly vody, zakryjte utěrkou a nechte nabobtnat.
-
Zelí vmícháme do pohanky, přidáme tofu/tempeh.
-
Přidáme pohankovou směs k zelenině a zapékáme dalších 10 minut společně.