čas přípravy: 55 min.

Každému ročnímu období přísluší určité potraviny. Na podzim bychom měli zařadit do jídelníčku dýně, řepu, brambory, pickles a pohanku. Co takhle to vše smíchat dohromady? Vznikne tak jednoduchý veganský pokrm plný živin a vitamínů. Pohanka má zahřívací vlastnosti a je bohatá na rutin neboli vitamin P, který pečuje o zdraví našich cév.

Ingredience

4 porce

  • olivový olej
  • sůl
  • 1 hrnek pohanky uvařený dle návodu
  • 1 dýně Hokkaido
  • 2 červené cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 červená řepa
  • 3 brambory
  • 200 g zelí pickles
  • 200 g uzeného tofu/tempehu

Postup

  1. Očistíme a libovolně nakrájíme zeleninu. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, přidáme rozmarýn.

  2. Zakápneme olivovým olejem a osolíme.

  3. Dáme péct na 170stupňů 30 minut.

  4. Pohanku doporučujeme nevařit, ztrácí tak cenné živiny. Zalejte ji horkou vodou v poměru 1 díl pohanky: 2 díly vody, zakryjte utěrkou a nechte nabobtnat.

  5. Zelí vmícháme do pohanky, přidáme tofu/tempeh.

  6. Přidáme pohankovou směs k zelenině a zapékáme dalších 10 minut společně.