čas přípravy: 55 min.

Vánoční pohankoví andílci nejen krásně vypadají, ale po promazání našimi lahodnými ořechovými krémy se stávají doslova gurmánským prožitkem. Vyzkoušíte? 


Ingredience

Postup

1. Ve vodní lázni necháme rozehřát ghí. 

2. Kešu ořechy nameleme v mixéru velmi na jemno, ideálně až na mouku. 

3. V míse smícháme pohankovou mouku,namleté ořechy, kakao, koření, špetku soli a promícháme. Poté přidáme rozpuštěné ghí, vejce a kokosový nektar a rukama zaparacujeme těsto. 

4. Těsto zabalíme do fólie a necháme alespoň na 3 hodiny odpočívat v lednici, ideálně přes noc. 

5. Těsto vyndáme z lednice, propracujeme rukama a vyválíme na placku vysokou 3mm, ze které vykrajujeme libovolné tvary. 

6. Pečeme v troubě rozehřáté na 180°C cca 7 minut. 

7. Po vychladnutí slepujeme cukroví libovolným ořechovým krémem, my jsme zvolili nugát. Výtečný bude ale i slaný karamel nebo bílá čokoláda! Dozdobit můžeme rozpuštěnou čokoládou a ořechy. 



Dobrou chuť!