Pohankoví andělé
Vánoční pohankoví andílci nejen krásně vypadají, ale po promazání našimi lahodnými ořechovými krémy se stávají doslova gurmánským prožitkem. Vyzkoušíte?
Ingredience
- 150 g kešu ořechů
- 300 g pohankové mouky
- 90 g ghí
- 2 vejce
- 100 g kokosového nektaru
- 1 1/2 PL kakaa
- 1 1/2 lžičky perníkového koření
- špetka soli
- ořechový krém
Postup
1. Ve vodní lázni necháme rozehřát ghí.
2. Kešu ořechy nameleme v mixéru velmi na jemno, ideálně až na mouku.
3. V míse smícháme pohankovou mouku,namleté ořechy, kakao, koření, špetku soli a promícháme. Poté přidáme rozpuštěné ghí, vejce a kokosový nektar a rukama zaparacujeme těsto.
4. Těsto zabalíme do fólie a necháme alespoň na 3 hodiny odpočívat v lednici, ideálně přes noc.
5. Těsto vyndáme z lednice, propracujeme rukama a vyválíme na placku vysokou 3mm, ze které vykrajujeme libovolné tvary.
6. Pečeme v troubě rozehřáté na 180°C cca 7 minut.
7. Po vychladnutí slepujeme cukroví libovolným ořechovým krémem, my jsme zvolili nugát. Výtečný bude ale i slaný karamel nebo bílá čokoláda! Dozdobit můžeme rozpuštěnou čokoládou a ořechy.
Dobrou chuť!