čas přípravy: 40 min.

Vánoce se kvapem blíží a možná už jste přemýšleli a dávali si dohromady recepty na vánoční cukroví. Držíte se raději tradic a nebo zkoušíte své vlastní recepty? Následující recept je inspirovaný z knihy BioAbecedář od Hanky Zemanové. Hvězdičky se tak povedly, že se musí péct i několikrát před Vánocemi, neboť do Vánoc ani nevydrží. Pokud rádi pečete zdravě a zároveň si i rádi pochutnáte, neváhejte tento recept vyzkoušet.

Ingredience

Těsto

Ingredience na polevu

Postup

  1. Troubu předehřejte na 120 °C a pražte cca 10–15 minut, po vychladnutí zbavte slupky.
  2. Oříšky namelte v mlýnku nebo rozmixujte v mixéru.
  3. Datle pokrájejte na velmi drobné kousky.
  4. Všechny ingredience postupně zpracujte v těsto, které nechte odpočinout minimálně hodinu, maximálně týden v lednici.
  5. Poprašte vál zlehka moukou a vyválejte z těsta cca 0,5 cm plát ze kterého vykrajujte hvězdičky a pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Pečte cca 10 minut na 180 °C, v horkovzdušné troubě na 160 °C.
  7. Ve vodní lázni rozehřejte ingredience na polevu kromě lískových ořechů.
  8. Vychladlé hvězdičky namáčejte z poloviny do čokolády a následně zdobte mletými lískovými ořechy.

TIP: Válení těsta velmi usnadňuje potravinářská fólie, díky které se těsto na válec nelepí.

 

Dobrou chuť! :)