Rebarborový koláč
Hlásíme zahájení rebarborové sezony! Tento rebarborový koláč je křehký a každé sousto se rozplyne na jazyku. Kyselá chuť rebarbory se dokonale snoubí se sladkou chutí kokosového cukru.
Nutriční informace na 1 porci: 351 kcal | 8,1 g bílkovin | 46,1 g sacharidů | 14,7 g tuku*
*vypočteno přes dietsystem.cz
Ingredience
Těsto (8 porcí)
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- 100 g kokosového cukru
- 1 vejce od slepic z volného výběhu
- špetka himalájské soli
Náplň
- 500 g rebarbory
- 50 g kokosového cukru
- 3 cm nastrouhaného zázvoru
- 3 šťastná vejce
- 70 g medu / agáve sirupu
- 250 g farmářského bílého jogurtu
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
Postup
-
Spojte všechny ingredience na těsto a vytvořte rukama či robotem hladké těsto. Nechte odležet v lednici, klidně i přes noc.
-
Spojte všechny ingredience na náplň kromě rebarbory, zázvoru a kokosového cukru.
-
Nakrájejte omytou rebarboru na 2 cm kousky, smíchejte se zázvorem a s kokosovým cukrem.
-
Vymažte koláčovou formu (r=28 cm) máslem a vysypte moukou.
-
Těsto vyválejte a přendejte do formy, dotlačte do okrajů prsty.
-
Nasypte rebarborovou směs, následně zalijte náplní.
-
Pečte cca 35 minut v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů C.