čas přípravy: 70 min.

Hlásíme zahájení rebarborové sezony! Tento rebarborový koláč je křehký a každé sousto se rozplyne na jazyku. Kyselá chuť rebarbory se dokonale snoubí se sladkou chutí kokosového cukru.

Nutriční informace na 1 porci: 351 kcal | 8,1 g bílkovin | 46,1 g sacharidů | 14,7 g tuku*
*vypočteno přes dietsystem.cz

Ingredience

Těsto (8 porcí)

Náplň

  • 500 g rebarbory
  • 50 g kokosového cukru
  • 3 cm nastrouhaného zázvoru
  • 3 šťastná vejce
  • 70 g medu / agáve sirupu
  • 250 g farmářského bílého jogurtu
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

Postup

  1. Spojte všechny ingredience na těsto a vytvořte rukama či robotem hladké těsto. Nechte odležet v lednici, klidně i přes noc.

  2. Spojte všechny ingredience na náplň kromě rebarbory, zázvoru a kokosového cukru.

  3. Nakrájejte omytou rebarboru na 2 cm kousky, smíchejte se zázvorem a s kokosovým cukrem.

  4. Vymažte koláčovou formu (r=28 cm) máslem a vysypte moukou.

  5. Těsto vyválejte a přendejte do formy, dotlačte do okrajů prsty.

  6. Nasypte rebarborovou směs, následně zalijte náplní.

  7. Pečte cca 35 minut v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů C.