čas přípravy: 35 min.

Rajčatová polévka je to pravé nejen pro milovníky italské kuchyně! V létě zajisté oceníte, že ji můžete podávat teplou i studenou a fantazii se meze nekladou jak při zdobení, tak při samotné přípravě. Vyzkoušejte recept na lahodnou rajčatovou polévku s černým česnekem.

Autor: Iva Kocová
Tisk

Ingredience

  • 6 velkých rajčat
  • 1 větší bílá cibule
  • černý česnek Goodie (4 stroužky, nadrobno nakrájené)
  • hrst nasekané čerstvé bazalky (můžete použít i sušenou)
  • hrst nasekané petrželky
  • olivový olej
  • sůl
  • mletý pepř
  • ½ čl. nastrouhaného muškátového oříšku
  • 500 - 700 ml zeleninového vývaru
  • 1 PL rajčatového protlaku

Postup

    1. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.
    2. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
    3. Ve větším hrnci zahřejeme olivový olej a orestujeme cibuli cca 5 minut.
    4. Potom přidáme nakrájená rajčata i se šťávou, nakrájený česnek a vaříme spolu cca 3 minuty.
    5. Potom přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek, bylinky.
    6. Pár minut vaříme a následně zalijeme vývarem, přidáme protlak a vaříme dalších cca 7 minut.
    7. Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a podle potřeby ještě dochutíme.
    8. Podáváme s čerstvou bazalkou, pečivem, nastrouhaným rostlinným sýrem a kapkou olivového oleje.