Rychlá rajčatová polévka s černým česnekem
čas přípravy: 35 min.
Rajčatová polévka je to pravé nejen pro milovníky italské kuchyně! V létě zajisté oceníte, že ji můžete podávat teplou i studenou a fantazii se meze nekladou jak při zdobení, tak při samotné přípravě. Vyzkoušejte recept na lahodnou rajčatovou polévku s černým česnekem.
Autor: Iva Kocová
Tisk
Ingredience
- 6 velkých rajčat
- 1 větší bílá cibule
- černý česnek Goodie (4 stroužky, nadrobno nakrájené)
- hrst nasekané čerstvé bazalky (můžete použít i sušenou)
- hrst nasekané petrželky
- olivový olej
- sůl
- mletý pepř
- ½ čl. nastrouhaného muškátového oříšku
- 500 - 700 ml zeleninového vývaru
- 1 PL rajčatového protlaku
Postup
- Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.
- Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
- Ve větším hrnci zahřejeme olivový olej a orestujeme cibuli cca 5 minut.
- Potom přidáme nakrájená rajčata i se šťávou, nakrájený česnek a vaříme spolu cca 3 minuty.
- Potom přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek, bylinky.
- Pár minut vaříme a následně zalijeme vývarem, přidáme protlak a vaříme dalších cca 7 minut.
- Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a podle potřeby ještě dochutíme.
- Podáváme s čerstvou bazalkou, pečivem, nastrouhaným rostlinným sýrem a kapkou olivového oleje.