Rychlé cizrnové kari
čas přípravy: 25 min.
Pokud je indická kuchyně vaší oblíbenou, je tohle ten pravý recept pro vás. Rychlé, lehké a velmi chutné!
Autor: Iva Kocová
Tisk
Ingredience
- 400 ml kokosové mléko Goodie (sušené)
- 400 g cizrna (předem namočené)
- 150 g cherry rajčat, případně klasická rajčata (nakrájené nadrobno)
- 1 větší cibule (nadrobno nakrájená)
- 6 stroužků česneku (protlačený)
- 1 čl. čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
- 2 PL kari (můžete použít i kari pastu)
- 1 PL kurkuma
- 1 čl. mletá červená paprika
- sůl Goodie (podle potřeby)
- mletý pepř (podle potřeby)
- 1 PL citrónové šťávy
- čerstvé bylinky
- olivový olej
Postup
- Ve větší pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Restujeme 5 minut a přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek.
- Restujeme spolu 2 minuty a přidáme kari, kurkumu, špetku mleté červené papriky, sůl.
- Opékáme pár minut a přidáme uvařenou cizrnu a nadrobno nakrájená rajčata. Vaříme 2 minuty.
- Připravíme si kokosové mléko Goodie. 6 PL sušeného kokosového mléka dobře rozmícháme ve 400 ml vody. Potom pomalu přimícháváme ke směsi.
- Důkladně promícháme, aby se ingredience spojily a vaříme cca 10 minut.
- Nakonec pokapeme citrónovou šťávou, přidáme čerstvý koriandr nebo cibulku a podáváme s rýží či tortilami.