čas přípravy: 25 min.

Pokud je indická kuchyně vaší oblíbenou, je tohle ten pravý recept pro vás. Rychlé, lehké a velmi chutné!

Autor: Iva Kocová
Tisk

Ingredience

  • 400 ml kokosové mléko Goodie (sušené)
  • 400 g cizrna (předem namočené)
  • 150 g cherry rajčat, případně klasická rajčata (nakrájené nadrobno)
  • 1 větší cibule (nadrobno nakrájená)
  • 6 stroužků česneku (protlačený)
  • 1 čl. čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
  • 2 PL kari (můžete použít i kari pastu)
  • 1 PL kurkuma
  • 1 čl. mletá červená paprika
  • sůl Goodie (podle potřeby)
  • mletý pepř (podle potřeby)
  • 1 PL citrónové šťávy
  • čerstvé bylinky
  • olivový olej

Postup

    1. Ve větší pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
    2. Restujeme 5 minut a přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek.
    3. Restujeme spolu 2 minuty a přidáme kari, kurkumu, špetku mleté ​​červené papriky, sůl.
    4. Opékáme pár minut a přidáme uvařenou cizrnu a nadrobno nakrájená rajčata. Vaříme 2 minuty.
    5. Připravíme si kokosové mléko Goodie. 6 PL sušeného kokosového mléka dobře rozmícháme ve 400 ml vody. Potom pomalu přimícháváme ke směsi.
    6. Důkladně promícháme, aby se ingredience spojily a vaříme cca 10 minut.
    7. Nakonec pokapeme citrónovou šťávou, přidáme čerstvý koriandr nebo cibulku a podáváme s rýží či tortilami.