čas přípravy: 45 min.

Saláty rozhodně nejsou nuda, když máte ten správný recept. Připravte si tento nutričně hodnotný a chuťově vyvážený salát s batáty, cizrnou a dochucený krémovou zálivkou z kešu. 

Se správnými ingrediencemi vytvoříte ze salátu skutečně plnohodnotné a výživné jídlo plné živin. V tomto receptu mají hlavní slovo batáty či pomylsná královna mezi luštěninami cizrna, která vyniká obsahem minerálních látek (vápník, železo), či vitamínů (B2, B6, C či E). Chuťové kouzlo salátu doladí i zálivka z kešu a výsledkem je ideální výživný, ale přesto lehký a dobře stravitelný oběd či večeře. 

Autor: Lenka Nývltová
Tisk

Ingredience

Na salát:
  • 100 gramů cizrny
  • 1 střední batáta
  • 2-3 kusy kadeřávku
  • půl lžičky římského kmínu
  • lžička červené papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • vařené vejce (volitelně)
Na zálivku:

Postup

  1. Dopředu si uvařte cizrnu.
  2. Batátu důkladně omyjte a nákrájejte na kousky. 
  3. Vložte na plech společně s uvařenou cizrnou, posypte kořením a lehce polijte olivovým olejem. 
  4. Vše důkladně promíchejte a pečte zhruba 30 minut na 200 °C 
  5. Mezitím si připravte zálivku tak, že smícháte všechny ingredience do mixéru a důkladně rozmixujete do hladka. 
  6. V míse si smíchejte kadeřávek, pečenou batáru s cizrnou se zálivkou. 
  7. Pokud chcete ještě vydatnější pokrm, přidejte vařené vejce, které se k batátům a cizrně perfektně hodí. 


Přejeme dobrou chuť a dejte vědět, jak vám tento originální a výživný salát chutnal.