Sezamové krekry bez lepku
Jaká jsou vaše novoroční předsevzetí? Zdravěji? Bez cukru? Bez lepku? Bez laktózy? Vegan? Low carb? V tom případě by ve vašem jídelníčku neměly chybět tyto sezamové krekry, které se hodí k jakékoliv příležitosti, k pomazánkám, k dipům i k salátům. Pochutnají si na nich všichni a jsou plné zdravých tuků, bílkovin a vlákniny z rostlinných zdrojů.
Ingredience
- 80 g sezamové mouky
- 60 g chia semínek
- 70 g směsi semínek (konopná, sezamová, dýňová,...)
- 2 čl himalájské soli
- 1/2 čl kmínu
- špetka pepře k dochucení
Postup
1. Všechna semínka spolu s moukou a kořením si smícháme a zalijeme cca 200-250 ml vody, za stálého míchání necháme vodu vsáknout, semínka nám naboptnají a celá směs se spojí.
2. Pokud by bylo potřeba, vodu kdykoliv dolijte, konzistence musí být mazlavá - kašovitá.
3. Těsto rozetřeme po celém plechu vystlaném pečícím papírem, aby výška těsta byla max 0,5 cm.
4. Pečeme v rozehřáté troubě na 190 stpňů po dobu 25 minut.
5. Po vyndání z trouby nalámeme krekry, pro pravidelnější tvary použijte nůž.
TIP: Zkuste do těsta přidat i špetku kurkumy, která těsto hezky zabarví, dodá krekrům zajímavou chuť a navíc má blahodárné účinky na naše zdraví.
Dobrou chuť a nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích!