Tvarohový chléb
čas přípravy: 50 min.
Představte si chléb, který je nejen snadný na přípravu, ale také plný nutričně hodnotných ingrediencí. Tvaroh, jemný a krémový, je odedávna ceněn jako zdroj kvalitních bílkovin. Ovesné vločky, dodají tělu energii a vlákninu potřebnou pro správné trávení. Olivový olej, poklad středomořské kuchyně, přináší zdravé tuky a jemnou chuť, která povyšuje recept na vyšší úroveň. A co teprve křupavá semínka na povrchu. Tento recept je dokonalou harmonií výživnosti, chuti i jednoduchost na přípravu.
Autor: Lenka Nývltová
Tisk
Ingredience
- 300 g polotučného tvarohu v kelímku
- 3 vajíčka
- 1/2 lžičky soli
- 110 g ovesných vloček (celých)
- 1 lžička prášku do pečiva
- 30 ml olivového oleje
- semínka na dozdobení
Postup
- Vše dejte do mixéru a pár pulzy promixujte. Stačí tak, aby se suroviny spojily, ale vločky zůstaly v těstě viditelné. Pokud to přeženete, bude chléb gumový.
- Směs přesuňte do formy na chléb a posypte semínky.
- Pečte na 180 stupňů 40-45 minut do zezlátnutí.
- Nechte na mřížce vychladnout a podávejte.
Své výtvory podle Goodie receptů nezapomeňte označovat na sociálních sítích @Goodierecepty. Přejeme vám dobrou chuť!