čas přípravy: 35 min.

Láska prochází žaludkem! A v únoru to platí mnohonásobně víc! 14.2. slavíme Valentýn a příležitost vyjádřit lásku. Připravte milované osobě nebo sami sobě zamilované valentýnské lívance a udělejte si hezký den.

Autor: Iva Kocová
Tisk

Ingredience

Postup

  1. Do velké mísy přidáme mouku, erythritol, prášek do pečiva, vanilku, sůl, prášek z ovoce a promícháme.

  2. Přidáme rostlinné mléko a jablečný ocet a jemně utřeme na hustší těsto.

  3. Těsto bude postupně více tuhnout, pokud potřebujete přidejte více mléka.Těsto nemixujeme.

  4. Ve větší pánvi si zahřejeme olej a přidáme naběračku těsta, snažíme se vytvarovat menší kruh, nedávejte hodně těsta, těsto se pečením krásně zvedne a zvětší objem.

  5. Na lívanec můžeme ještě přidat trochu ovoce. Předtím, než lívanec převrátíte, počkejte dokud se neobjeví bublinky na povrchu, pak převraťte a pečte z druhé strany.

  6. Podáváme s agáve sirupem potřeným vaším oblíbeným oříškovým máslem.

 

Dejte nám vědět, jak se vám lívance povedly! Budeme rádi.