Ingredience
- 2 šálky bezlepkové ale klasické mouky (může být i mouka z bezlepkových ovesných vloček)
- 1/4 šálku erythritolu
- 2 čl prášku do pečiva
- špetka soli
- špetka mleté vanilky
- 2 šálky rostlinného mléka
- 2 čl jablečného octa
- 1 pl prášku z lyofilizovaných malin
- za hrst jahod nebo jiného mraženého nebo čerstvého ovoce
- ghí na smažení
- oříškové máslo
- agáve sirup
Postup přípravy
-
Do velké mísy přidáme mouku, erythritol, prášek do pečiva, vanilku, sůl, prášek z ovoce a promícháme.
-
Přidáme rostlinné mléko a jablečný ocet a jemně utřeme na hustší těsto.
-
Těsto bude postupně více tuhnout, pokud potřebujete přidejte více mléka.Těsto nemixujeme.
-
Ve větší pánvi si zahřejeme olej a přidáme naběračku těsta, snažíme se vytvarovat menší kruh, nedávejte hodně těsta, těsto se pečením krásně zvedne a zvětší objem.
-
Na lívanec můžeme ještě přidat trochu ovoce. Předtím, než lívanec převrátíte, počkejte dokud se neobjeví bublinky na povrchu, pak převraťte a pečte z druhé strany.
-
Podáváme s agáve sirupem potřeným vaším oblíbeným oříškovým máslem.
Dejte nám vědět, jak se vám lívance povedly! Budeme rádi.
Láska prochází žaludkem! A v únoru to platí mnohonásobně víc! 14.2. slavíme Valentýn a příležitost vyjádřit lásku. Připravte milované osobě nebo sami sobě zamilované valentýnské lívance a udělejte si hezký den.