čas přípravy: 45 min.

Vánoční perník je ideálním zákuskem pro každou sváteční návštěvu, obzvláště pak pro ty neohlášené, o kterých se dozvíte na poslední chvíli. Připravíte ho během půlhodinky (když pomineme polevu) a jeho originální receptura plná ovoce a oříšků zajisté zachutná všem.

Dokonalý vánoční perník

Autor: Iva Kocová
Tisk

Ingredience

Těsto na vánoční perník

Na potření a polevu

Postup

  1. Ve velké míse smícháme všechny základní suroviny na těsto, důkladně promícháme a následně do těsta přisypeme a zapracujeme i lyo ovoce, ořechy a rozinky.

  2. Připravené těsto na vánoční perník vylijeme na vymaštěný plech. 

  3. Pečeme v rozpálené troubě na 180 °C cca 20 minut (propečenost kontrolujeme špejlí). 

  4. Po upečení necháme perník vychladnout, potřeme ho džemem, posypeme kokosem a zalejeme čokoládovou polevou. 

  5. Po ztuhnutí polevy už jen stačí vánoční perník nakrájet a hotovo, můžeme podávat. 

 

Dejte nám vědět, jak se vám vánoční perník povedl a zda sklidil úspěch! :)